sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Tapahtumaköyhää


477. päivä

Päivän ilmaisu: Geburtstag eli syntymäpäivä

Maanantain poliisiseikkailun jälkeen ei ole mitään sen kummempaa tapahtunut. Maanantaiseen blogaukseen vielä semmoinen kommentti, että Saksassa on lain mukaan pakko kantaa virallista henkkaria mukanaan koko ajan. Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus Saksassa – ei edes saksalainen ajokortti.

Lauantaina kävin ensin työkaverin synttäreillä ja sieltä sitten menin kantapöytään vähän jälkeen yhdentoista. Työkaverille (espanjalainen) vein Rasmuksen CD:n lahjaksi. Halusin viedä jotain suomalaista ja musiikki on helppo lahja, jos on minkäänlaista aavistusta lahjan saajan musiikkimausta. Hyvin tuntui kelpaavan lahja.

Kantiksessa oli taas todella paljon porukkaa. Tosin muutama oli taas vain Saksassa vierailulla, mutta näitä tuntuu käyvän melkein joka kantiksessa. Kantapöytää ei voine enää nimittää pelkästään Düsseldorfin kantapöydäksi, koska siellä käy jatkuvasti Düsselin ulkopuolella asuvia suomalaisia. Yleensä Düsseldorfin asukit muodostavat puolet porukasta ja sitten muualta tulevat loput. Tällä kertaa porukkaa oli Leverkusenista, Bochumista, Mönchengladbachista ja Bonnista. Taitaa lumipalloilmiö huolehtia kantapöydän suosiosta. Porukka vetää puoleensa uutta porukkaa.

Sunnuntaille ei ollut mitään järkevää ohjelmaa, joten käväisin Venlossa Hollannin puolella. Venlossa ei ollut mitään sen erikoisempaa, mutta olipa joku kohde minne ajella. Matkalla testailin vähän mopoakin. Kokeilin paljon mopo kulkee eri vaihteilla (noo, kaikkia vaihteita ei tullut kokeiltua). Ykkösellä rajoittaja taitaa tulla vastaan siinä 120km/h nurkilla. Kakkosella 160km/h ja kolmosella pääsee mittarin mukaan 200km/h. Kaksi ekaa vaihdetta riittävät siis ajeluun Suomessa ja kolmosella pärjää mukavasti Saksassa. Sitten on vielä kolme vaihdetta reservissä. Nätisti ajamalla puimuri vie alle kuusi litraa sadalla, mutta tänään se vei yli 9 litraa. Kahvan kääntäminen näkyy aika selkeästi kulutuksessa.

Semmosta. Ilmat näyttävät jatkuvan hyvinä. Ei ole satanut ja lämpötilat ovat olleen 20 nurkilla. Saapa nähdä mitä ensi viikko tuo tullessaan.