sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006

Kohti ongelmatonta aikaa?


470. päivä

Päivän ilmaisu: Marathonlauf eli maratoni

Tällä viikolla oli taas suomivieraiden aika. Taas tuli haukuttua Saksa ja saksalaiset sekä saatua tuliaisiksi Xylitol-purkkaa, korppuja, tummaa leipää ja kaurahiutaleita. Näillä suomalainen sissi pärjää taas monta kuukautta!

Koska suomivieraat saapuivat Kölnin maratonin takia, tuli itsekin taas käytyä Kölnissä. Eipä tuo ollut mielenkiintoisemmaksi muuttunut. Mutta tulipahan poikettua. Se jäi kaivelemaan, etten mennyt tuntia aiemmin ja nähnyt maratonimeininkiä, mutta ehkä sitten joskus myöhemmin.

Torstaina jouduin taas polkupyörän korjaushommiin. Takakumi oli tyhjentynyt mitättömän pienen lasinsirpaleen takia. Vaihdoin uuden sisäkumin takarenkaaseen, mutta ensi kerralla (onhan kumi ollut puhki jo kolme kertaa Saksassa olon aikana, joten eiköhän se vielä mene) voisin kenties investoida sekä sisä- että ulkokumiin. Jos saisi vähän paremmin pistosuojatun gummin alle. Muuten toivon, että pyörä jaksaisi palvella vielä jonkin aikaa, koska ihan huippukuntoiseksi sitä ei enää voi sanoa.

Lauantaina koitti viimein suuri päivä, jona sain viimeisen moottoripyörän hankkimiseen liittyneen ongelman ratkaistua. Vara-avain nimittäin oli saapunut Esseniin ja kävin sen sieltä noutamassa. Kiitos työkaverini puhelinkeskustelun aiemmin, vara-avain on kova metalliavain eikä pehmeä muoviavain. Ei vara-avaimen nouto ihan ongelmitta mennyt. Ensiksi vaativat passia kopioitavaksi, jota ei mukana ollut, koska kukaan ei kertonut sitä tarvittavan. Tämä ongelma ratkesi sillä, että eräs myyjistä totesi minun olevan ”tunnettu asiakas”. Toinen ongelma meinasi tulla siitä, että herra Grosch oli luvannut toimittaa minulle vara-avaimen ilman kustannuksia, mutta hän oli edelleen sairauslomalla. Myyjä uskoi kuitenkin puhetta ja sain avaimen ilman maksuja. Mitään en kyllä olisikaan maksanut. Toivottavasti Essenin BMW-liikkeen kanssa asiointini loppuu tähän.

Viime viikolla aloittamani sota pikkulemmikkejäni vastaan ei ole tuottanut toivottua tulosta. Vaikka hyönteiset eivät enää ainakaan samasta paikasta ruokaansa löydä, jotenkin ne vain rakastavat luonani asumista. Nyt niittä näyttäisi olevan noin kymmenen seinillä ja katossa. Harmi vaan, etten ollenkaan tiedä miksi ne luonani viihtyvät. Mielessäni ajoitin hyönteisongelman uuden jääkaapin saapumiseen. Kenties hyönteiset tulivat extrana. Mene tiedä.

Tulkitsin viime viikkoisen neonatsi-lapun väärin. Se olikin antineonatsien lappunen, jossa nämä varoittivat neonatsien toiminnasta lähialueella. Huonosti olivat otsikoineet, vaikka kenties paremmin saksaa ymmärtävä olisi otsikoista tajunnut lapun sisällön olevan antineonatsien käsialaa.

Töihin mennessä keskiviikkona havaitsin mailien joukossa ilmoituksen, että minun tulisi palauttaa verokortti lokakuun 14. päivään mennessä tai minua verotettaisiin ankarasti. Olivat sitten jaksaneet odottaa vuoden alusta näin kauan, että pääsevät vasta viime hetkellä kertomaan asiasta. Itse elin siinä uskossa, että jos mikään ei veroluokassa muutu, ei mitään korttia tarvitse toimittaa. Kollegoiden mukaan lapun olisi pitänyt tulla postiluukusta jo viime vuoden lopussa, mutta eipä ole näkynyt. Huomenna menen käymään Einwohnermeldeamtissa eli kaupungintoimistossa hakemassa lapun. Toivottavasti en joudu maksamaan viittä euroa ”uudesta” verokortista, koska mitään en ole saanut ja lain mukaan heillä on velvollisuus verokortti minulle toimittaa. Jos etukäteen harmittaa se, että puolitoistatuntia menee tämän asian hoitamiseen ja käytännössä ihan hukkaan. Yritin muuten hoitaa hommaa puhelimitse ja sähköpostitse, mutta toimistosta tuntuu olevan mahdotonta saada ketään kiinni.

Palataanpa sitten vielä Itävallan matkaan. Mopon toiminnasta sen verran, että kulutus tippui 6,1 litraan sadalla ja parhaimmillaan se oli luokkaa 5,5-5,7 litraa sadalla. Erinomaista. BMW lupaa 98-oktaanisella 120km/h tasaisessa vauhdissa 5,5 litran kulutusta, joten tämä pitänee käytännössäkin paikkansa. Kulutus on tosin litraa suurempi kuin Hondassa, mutta onhan tuo sitten rivakampi menijä tarpeen vaatiessa. Kokonaismatkakulut jäivät alle 500 euron. Tällä summalla olisi mahdotonta tehdä vastaavaa reissua Suomesta. Jotain hyvää Saksassa asumisessa. Matkakuvat löytyvät tästä linkistä: http://tinyurl.com/q2y5t

Tässä näyttää käyvän niin, ettei mitään pitkäaikaista ongelmaa ole enää jäljellä. Verokortin kun saan hankittua maanantaina, en muista mitään sellaista ongelmaa, jonka selvittämiseen tarvitsen jonkun muun palveluksia. Mahtava olotila! Montakohan viikkoa tästä pääsen nauttimaan...