sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Kerrankin palvelua 2


456. päivä

Päivän ilmaisu: Erfolg eli onnistuminen

Takaisin normaaliin päivitysrytmiin eli sunnuntaipäivityksiin. Tosin taas ensi viikolla tulee poikkeus, koska pidän lomaa muutaman päivän.

Viikko oli täynnä onnistumisia. Pitkään haudotut ongelmat tulivat ratkaistuksi samalla viikolla. Sekä parvekkeen ovi ja jääkaappi ovat kunnossa taas! Parvekkeen oven korjaaja tuli sovittuna aikana tiistaiaamuna ja pisti oven kuntoon oven pokia levittämällä. Jääkaapin toimittaja soitti luvatusti, sopi toimitusajan torstaille ja vieläpä saapui torstaina sovittuun aikaan. Jos kaikki toimisi Saksassa yhtä sujuvasti kuin mitä tällä ja viime viikolla on toiminut, Saksa olisi paljon mukavampi paikka. Mutta no, onhan minulla vieläkin Se ongelma moottoripyörän vara-avaimen kanssa. Soitan huomenna Esseniin, saa nähdä mitä herra Grosch tällä kertaa sanoo. Aion ainakin vaatia selityksen siitä, miksi avainta ei ole vielä saatu toimitettua.

En ole vähään aikaan tarinoinut moposta mitään. Tarinoidaanpa siis taas. 1772 ajetun kilometrin jälkeen keskikulutus on 7,24 litraa sadalla. Aivan liikaa mielestäni. Pyörän ajotietokone ei vieläkään osaa laskea kulutusta oikein ja tietokoneen mielestä kulutus on jatkuvasti alle 6,4 litran. Pitää varmaan talvemmalla käydä huollossa kyselemässä tästä tai kenties vasta 10tkm huollossa. Näiden valitusten jälkeen voin todeta, että pyörä toimii kuin unelma. En mitään pahaa sanottavaa ole löytänyt. Pyörä toimii mahtavasti sekä yksin että kaksin ajettaessa. Vanhalla pyörällä 80 kiloinen matkustaja teki pyörästä vetelän oloisen (en tietenkään jaksanut säätää jousitusta), mutta puimurissa matkustajaa ei juuri huomaa kuin paikallaan seisoessa. Tosin painavamman matkustajan etuna kevyempään on se, että jalat ylettyvät paremmin maahan ja tämä kompensoi painavamman matkustajan painoa paikallaan ollessa. Ajattelin huomenna käydä ostamassa lisävarusteena saatavan renkaanpaikkaussarjan (BMW:ltä alle 25e), jotta pitemmät matkat eivät mene pipariksi renkaan tyhjenemisen takia.

Ylihuomenna eli tiistaina on edessä sertifikaatin suoritus. Toivottavasti menee läpi. Tämän jälkeen pidän taas pienen lukutauon, koska nyt on mennyt aivan tuhottomasti vapaa-aikaa sertifikaatin takia. Tämä kirjoitus näytti jäävän lyhyeksi, mutta lisää tulee myöhemmin.

(kuvan sveitsiläinen uimassa keskellä Zürich-järveä)