maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Unohtuipa kirjoittaa


443. päivä

Päivän ilmaisu: Taschendieb eli taskuvaras

Unohtui joka sunnuntainen traditio päiväkirjan täyttämisessä, mutta otetaan tänään vahinko takaisin.

Jääkaappitoimitus on päätynyt nyt siihen pisteeseen, että vuokranantaja on tilannut ja ilmeisesti myös maksanut kaapin. Toimittajan pitäisi saada jääkaappi tällä viikolla ja kenties itse asennuskin saadaan hoidettua piakkoin. Jos myyvä yritys – tai kun myyvä yritys – ei ilmoittele itsestään huomenna, pyydän jotain työkaveria soittamaan liikkeeseen ja kysymään josko tulisivat asentamaan. Olen iloinen, jos minulla on uusi toimiva jääkaappi kahden viikon sisällä. Jääkaappi muuten maksoi 610e eli puolitoista kertaa kylmän vuokran verran! Kova hinta muodostunee siitä, että jääkaappi (jenkkikaappi) on kaappiin sisälle asennettavaa mallia. Nämä ovat kuulemma kovan hintaisia aina. Miksi jääkaapin pitää olla toisen kaapin sisällä? Aihetta vielä sivuten: parvekkeen oven korjaajasta ei ole kuulunut mitään. Eipä tietenkään.

Käväisin sunnuntaina ajelemassa yhden paikallisen kanssa. Kivaa tienpätkää löytyi Kölnin lähistöltä. Olin aiemminkin jo käynyt sillä seudulla pyörimässä, mutta parhaat mutkapätkät jäivät näillä reissuilla löytämättä. Täytyy yrittää keretä vielä uudestaankin opastetulle ajelulle tänä kesänä. Hassuja Saksa-faktoja: Jollain lähistön mutkapätkäseudulla on joillain teillä kuulemma ajokielto moottoripyörille kesän ajalle. Hieman outoa suomalaisesta näkökulmasta.

Soittelin viime maanantaina vara-avaimesta BMW-liikkeeseen ja ei ollut kuulemma vielä tullut. Johan ne ovat kuukauden yrittäneet. Olin todella yllättynyt, kun BMW-liikkeen myyjä lähetti minulle lupauksensa mukaisesti tekstiviestillä tiedon avaimen saapumattomuudesta. Kirjoitti vielä englanniksi tekstiviestinsä. Tämä vaikutti ihan palvelulta!

Kantis oli lauantaina taas yleisömenestys. Porukkaa saapui Düsselistä ja ympäristöstä noin parikymmentä. Kantiksen yhtedessä houkuttelin ihmisiä lähtemään lokakuun lopulla Frankfurtiin suomalaiset.de -foorumin pippaloihin. Düsseldorfin ja lähistön edustus tulee olemaan ilmeisen vahvaa Frankfurtissa. Kantiksen jälkimainingeissa eräältä kaverilta yritettiin viedä lompakkoa vanhan kaupungin väenpaljoudessa. Onneksi kaveri huomasi lompakkonsa häviämisen heti ja sai sen takaisin ilman menetyksiä. Varasepäillyt olivat löytäneet lompakon kuulemma maasta. Joopa joo... Kyseessä toinen kuulemani varkaustapaus Saksassa oloni aikana.

Foorumin pippaloiden lisäksi lähiajan suunnitelmissa on seitsemän päivän moottoripyöräretki Etelä- ja Itä-Saksaan sekä Itävaltaan. Tälle reissulle lähden yksin, koska ketään innokasta ei ole mukaan lähdössä. Lisäksi varasimme neljän hengen porukalla marraskuulle lentoliput Milanoon. Paikka valittiin kahdella perusteella: etelämmäksi kuin Düsseldorf ja halvalla lennot (75e).

(kuva eurotourneelta Sveitsistä)