sunnuntaina, kesäkuuta 25, 2006

Vuoden päivät Saksaa, huh!


365. päivä

Päivän ilmaisu: Jahrestag eli vuosipäivä

Tasan tarkkaan vuoden päivät Saksassa asumista takana. Vaikka en onneksi oikeasti olekaan ollut Saksassa tasan 365 päivää, olen varmasti ollut tarpeeksi paikan päällä. En juuri nyt jaksa kirjoittaa syväanalyysiä Saksasta ja siellä elämisestä, mutta ehkä sitten myöhemmin.

Kävimme motoristiporukalla Mongosissa syömässä. Mongo’s –ravintoloita on muistaakseni seitsemän kappaletta Saksassa, suurin osa Nord-Rhein-Westfalenissa eli Düsselin osavaltiossa. Mukava paikka syödä. Total Mongo’s –annos maksaa 20e ja eväät siihen haetaan buffetista, josta lapetaan lautasella vihannekset ja raa’at lihat samaan syssyyn. Sitten lautanen ojennetaan kokille, joka paistaa koko satsin ja tarjoilija tuo valmiin sapuskan pöytään. Buffetin erikoisuutena ovat erilaiset lihat. Tällä kertaa erikoisin taisi olla kenguru, joka ei kyllä mielestäni maistunut mitenkään erikoiselta. Kenties ehkä vähän samalta kuin poro. Nyt tiedän minne vien seuraavatkin vieraat syömään. Loistava paikka!

Jaa niin, tuli reissulla vielä rähjääntymisen lisäksi opittua jotain:
  • Navigaattori hyvä, mutta kartat loistavia suunnittelussa, varsinkin maisemareittien haussa
  • 300km päivä on hyvä etappi, enempi menee helposti suorittamiseksi eikä kerkiä poikkeileen matkalla nähtävyyksissä
  • Ei autolla/pyörällä isoihin kaupunkeihin.
  • Ylimääräiset matkatavarat voi yleensä jättää ravintolaan, jossa käy syömässä. Näin ei tarvitse jättää lukitsemattomia tavaroita kadulle pyörän selkään.