maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Pariisissa käppäilyä


359. päivä

Päivän ilmaisu: Bettler eli kerjäläinen

Päivän verran Pariisin hotellia ja alkoi toden teolla kiinnittämään huomiota paikan laatuun. Kaksi neljästä huoneen lampusta rikki. Kaksi kolmesta huoneen pistorasiasta toimii. Suihku vuotaa lakkaamatta. Suihkuverhoa ei tietenkään ole ja vessa lainehtii suihkun jälkeen. Niin, ja mikä ilmanvaihto, onko sellainenkin keksitty jossain puolella maailmaa? Halvalla (49e/yö/2 hengen huone) ei saa hyvää, mutta jotain rajaa kiitos.

Päivä kulutettiin kävelemällä. Kilometrejä taisi tulla päälle kymmenen. Keli oli koko ajan erinomainen, kenties liian kuuma välillä, mutta muuten hyvä. Kiersimme kaikki pääkohteet läpi, mikä tietenkin on liikaa yhdelle päivälle. Nähdyksi tuli mm. Eiffel-torni, Notre Dame, Louvre ulkoa ja riemukaari.

Pääturistikohteiden ympärillä oli turhan paljon kerjäläisiä. Silmiinpistävin ja häiritsevin joukko oli ryhmä samankaltaisesti pukeutuneita naisia, jotka aloittivat sanoilla ”Do you speak English” ja sitten lykkäsivät jonkun ihme tarinakortin käteen.

Nyt voi sanoa nähneensä ja kokeneensa Pariisin. Ehdottomasti kannattaisi mennä vielä uudestaan, mutta mielellään ajan kanssa ja ilman ajoneuvoa.