sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Ihme tapahtui


330. päivä

Päivän ilmaisu: Adlige eli lordi

Helvetti jäätyi. Suomi voitti euroviisut. Siinä viikon pääuutiset Saksasta.

Juuri kun pääsin kehumasta saksalaisten liiton edustajien työtä, voin alkaa moittimaan sitä samoin tein. Aiemmin firmassa on ollut niin sanottuja siltauspäiviä muutama vuodessa, mutta nyt ne myytiin pois. Siltauspäivä tarkoittaa lomapäivää, joka yhdistää viikonlopun ja jonkun viikon työn katkaisevan vapaapäivän, kuten helatorstain. Vuoden ensimmäinen siltauspäivä piti olla ensi viikolla, mutta kahta viikkoa ennen ilmoitettiin, että ei olekaan. Todella moni oli jo suunnitellut pitkän viikonlopun käyttönsä ja joutuukin nyt ottamaan lomapäivän tai ylityövapaan. Lomat vaihdettiin eläke-edun jatkumiseen. Eläke-etu koskettaa tosin vain niitä, jotka ovat firmassa töissä yli viisi vuotta ja poistuvat palveluksesta vasta 35 vuotta täytettyään. Ei siis auta minua pätkän vertaa.

Sitten jupinaa Saksan koulutusjärjestelyistä. Saksassa ei kuulemma saa mitään IT-koulutusta englanniksi. Jos koulutusta haluaa englanniksi, pitää mennä Hollantiin tai Belgiaan koulutettavaksi. Mielestäni tämä menee jo liian pitkälle (monen muun asian ohella :), mutta kai se sitten niin on, että Saksassa kaikki osaavat Saksaa.

Lordi meni ja voitti euroviisut. Kävimme katsomassa viisuja paikallisessa sporttibaarissa. Suomiporukan kannatushuudot eivät paljon erottuneet baarissa, koska niin moni (julma) sakemanni kannatti Lordia. Saapa nähdä mikä on työporukan reaktio. Aiemmin kun on lähinnä puhuttu ”Finland, zero points”. Toivottavasti ensi vuonna Teräsbetoni valitaan Suomen edustajaksi ja voitokas linja jatkuu. Saadaan koko Eurooppa veljeskuntaan!

Ei viikkoa ilman moottoripyöräjuttuja. Kävin taas kysymässä tarjouksia. Tarjousten perässä tuli päästettyä 150 kilometriä kaatosateessa ja kahteen liikeeseen ehdin, vaikka tavoitteena oli kolme. Tällä kertaa kävin Mönchengladbachissa ja Essenissä. Mönchengladbachiin lähdin lähinnä sen takia, että edellisellä viikolla näkemäni K1200S-kuski sitä suositteli ja sanoi liikkeen antavan hyviä tarjouksia. Näin kävikin. Käteistarjous oli suunnilleen sama kuin edellisellä viikolla saamani, mutta sitten kun totesin tarjouksen olevan joka paikassa saman, alkoi tulemaan lisämausteita ilmaiseksi. Jos otan heillä liikkeessä valmiina olevan pyörän, saan sen kaksivärisenä ilman lisähintaa (en tiedä miksi ehtona oli liikkeessä valmiina oleva pyörä, mutta jos varusteet ovat oikeat, niin ei tästä ole mitään haittaa). Lisäksi vaihtotarjous oli edellisiä liikkeitä parempi. Myös Essenin kaveri teki hyvän tarjouksen. Pyörän hinta oli 100-190e halvempi kuin muissa liikkeissä ja vaihtohyvitys vanhasta aivan uskomattoman hyvä: 4800e. Kaveri meni 400-1000e alle muiden hintojen (tosin kaksivärisenä hinta olisi sama kuin Mönchengladbachissa) eli 11000 euroa pyysi välirahaa. Olisi Essenin myyjä kaupantekijäisiksi tarjonnut vielä pyörän omalla avaimella toimivat laukut (tosin vain muutaman euron alennus). Käyn vielä kysymässä Bochumin ja Dortmundin liikkeistä ja sitten tilaan pyörän jostain näistä. Aikas kiva, että 50km säteeltä löytyy noin kymmenen pyöriä myyvää BMW-liikettä. Tinkimiskulttuuri tuntuu erilaiselta kuin Suomessa. Tarjottua hintaa ei saa kirveelläkään tingittyä, mutta sitten muista tarjouksista sivumennen mainiten alkaa tulemaan lisävarusteita ja vaihtohyvitys vanhasta paranee. Paremmasta tarjouksesta mainitseminen ja tarjotusta hinnasta tinkaaminen ei oikeastaan kannata, koska tällä tavalla ainakin yksi myyjä hiiltyi. Sitten vielä mielenkiintoinen fakta: Nato-joukot saavat automaattisesti 15% alennuksen niin moottoripyöristä kuin autoistakin.

Suomen tappio lauantain pelissä tuli katsottua oikein Mertarannan selostamana. Kaveri on tuonut Canalin kortin Suomesta (hyihyi, laitonta, korttia ei tekijänoikeusmaksujen takia saisi viedä pois Suomesta) ja satelliitin kautta näkyy kaikki suomalaiset tv-kanavat. Jos telkkaria tulisi katsottua, hankkisin varmaan itsekin vastaavan systeemin.

Ei päässyt seinäkiipeilemään vielä tällä viikolla ja tuskin seuraavallakaan ehtii. Mutta myöhemmin sitten. Lähiajan suunnitelmissa on Luxemburgin ekskursio ja kesän moottoripyöräretkeä pitäisi alkaa speksaamaan.

(menisitkö kuvan parturiin?)

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Parturihan on halpa: vain 12 euroa. Täällä Tampereen downtownissa joutuu parturista pulittamaan 20e.

torstaina, toukokuuta 25, 2006 5:10:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Nokkela veto katsoa suomalaisia kanavia Canalin kortilla. Taitaa olla mahdoton estää tuota ilman yhteyttä poksista palveluntarjoajalle.

torstaina, toukokuuta 25, 2006 5:14:00 ap.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Halvasta parturista tulee mieleen kaverin tarina saksalaisesta parturista: kaveri meni outoon parturiin ja leikkaamaan tuli ilmeisesti vasta vähän aikaa Saksassa asunut turkkilainen (tai sen näköinen). Kun hiusten tyyliä piti alkaa kertomaan, paikalle haettiin toinen turkkilainen tulkkaamaan saksasta turkiksi. Halpa ei aina ole hyvää, tosin en tiedä mitä tuolla 12 eurolla sitten saisi :)

lauantaina, toukokuuta 27, 2006 7:39:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hairkiller? Vaikuttaa äärioikeiston parturilta. Kaikki pois vaan! :D

Haukiluomassa on hyvä, halpa ja nopea parturi. Lähes legenda länsi-tamperelaisten keskuudessa. Itse en tosin moisia haihatuksia ole vuosiin harrastanut.

maanantaina, toukokuuta 29, 2006 12:20:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home