torstaina, huhtikuuta 13, 2006

Eläkeläiset


292. päivä

Päivän ilmaisu: Pensionär eli eläkeläinen

Alkuviikon pikaisesti sukulaisvierailusta on selvitty. Alun perin kaksipäiväiseksi suunniteltu vierailu typistyi yhteen päivään, kun Bryssel alkoi vetämään vieraita puoleensa. Ehdimme kuitenkin käväisemään Altstadtissa syömässä ja näkemässä Bolkerstrassea edestakaisin kulkevan alastoman naisen. Mahtoi olla mukavaa touhua. Ulkona oli noin viisi astetta lämmintä ja taivaalta tihkui vettä. Tiedä sitten mikä esitys tai vedonlyönti oli kyseessä.

Kävin torstaina hakemassa kaverin lentokentältä tämän autolla. Jo etukäteen arvasin, että automatka lentokentälle tulee olemaan hankala ja täynnä vastoinkäymisiä. Ensiksi en osunut aivan lähimpään paikkaan kaverin noutoa ajatellen ja sitten lentokentältä poistuessa tuli pyörittyä eksyksissä sellaiset puoli tuntia.

Torstaina sain uuden suomivieraan ja tämän sekä muutaman muun kanssa suuntasimme Esseniin katsomaan Eläkeläisiä. Kyseessä on nyt toinen Essenin vierailuni. Matkalla keikkapaikalle törmäsimme noin viiteentoista suomalaiseen ja keikkapaikalta porukkaa löytyi vielä lisää. Suomalaisia oli Essenistä, Düsseldorfista, Dortmundista ja Münsteristä. Pääosa yleisöstä oli kuitenkin saksalaisia, joten mistään suomikeikasta ei ollut kyse. Ravintola Zeche Carlin tilat eivät olleet järin suuret ja paikka oli tupaten täynnä ihmisiä.

Eläkeläisten keikka lienee Saksassa aivan erilaisten ihmisten valloittama kuin Suomessa. Meno oli jotain sellaista, mitä odottaisin lähinnä punk-konserteissa. Lavan edessä oli suuri joukko ihmisiä mellastamassa ja törmäilemässä toisiinsa (pogoilemassa) ja lavalta tuli solkenaan porukkaa alas (stage diving). Eipä tässä silti mitään vikaa, vaikka porukalla oli vauhti päällä, kaikki olivat kohteliaita ja huolehtivat, että muu yleisö säilyi ehjänä. Keikan saksalaisyleisö jätti positiivisen kuvan itsestään. Olisipa muuallakin Saksassa samanlaisia ihmisiä (no ehkä vähän rauhallisempia, mutta)...

Keikan päätteeksi lähdimme vielä jatkoille Essenin ei-niin-sykkivään yöelämään. Kotona olin vähän jälkeen viideltä aamulla ja kaveri seitsemän jälkeen. Tästä oli hyvä lähteä noutamaan vuokra-autoa yhdentoista aikaan seuraavana päivänä.