sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006

Saikkua hakemaan vaihteeksi


253. päivä

Päivän ilmaisu: Allgemeinmedizin eli yleislääketiede

Vaihteeksi kipeänä. Karnevaalien jälkeinen flunssa huipentui perjantaina kasvojen vasemman puolen kipuiluun. Olisiko sitten poskiontelotulehdus vai mikä päällä. Kuumetta tai mitään muutakaan oiretta ei ole ollut, mutta jatkuva rään valuminen ja kasvojen jomotus ei ainakaan auta öitten nukkumisessa tai muuten jaksamisessa. Menen huomenna kysymään lääkäriltä mikä on vikana. Lääkärivinkiksi sain kaverilta Unkarista alunperin kotoisin olevan naisyleislääkärin. Hän kuulemma puhuu englantia, mutta lääkärin ympärillä hääräävät hoitajat eivät. Hammaslääkäri tulikin jo Saksassa koettua, joten yleislääkärin tapaaminen lienee seuraava seikkailunpoikanen. Pitää udella saksalaisilta työkavereilta miten lääkäripäivystys menee Saksassa noin yleensä. Tuskin olisin Suomessakaan jaksanut mennä viikonlopun aikana Hatanpään päivystykseen (työterveyshuolto olisi hoitanut asian varmaan mallikkaammin maanantaina), mutta onhan se kiinnostavaa tietää mihin pitää hakeutua, jos virka-ajan jälkeen on pahoja oireita. Viikonloppu meni pääosin lepäilyn piikkiin.

Sairaana eli ei, Dortmundin mopomessuille oli lauantaina päästävä! Dortmundin Mopomessut eivät olleet niin näyttävä kokemus kuin syksyiset mopomessut, mutta itselleni kiinnostavammat. Pääsin istumaan molemmat kiinnostavat bemarit (R1200ST ja K1200S) ja monia muita ajopelejä. Isoimmat customit olisivat varmaan hauskoja kokeilla tiellä, sen verran outo ajoasento – ns. jalat edellä hautaan – oli. Bemareista K1200S oli yllättävän hyvä istua eli se voi sittenkin viedä voiton halvemmasta ja enemmän matkakäyttöön suunnitellusta R1200ST:stä. Pitää käydä koeajamassa molempia ja punnita hintaa sekä muita ominaisuuksia suurennuslasin kanssa.

Moottoripyöräni talviseisonta-aika päättyi keskiviikkona. Samaan aikaan tai hieman ennen alkoi takatalvi ja joka päivä on tullut lunta. Sääennusteen mukaan tällaista keliä jatkuu vielä ensi viikon alkupuolelle. Sääherran piruilua, sanon minä. Eipä silti, en olisi kuitenkaan jaksanut lähteä ajamaan flunssan takia, joten eivät huonot kelit ole hirveästi asiaan vaikuttaneet.

Kun Düsseldorfissa sataa lunta, lentää tielle suolaa uskomattomia määriä. Valkoinen jalkakäytävä talvella on useammin suolattu kuin luminen jalkakäytävä. Autobahnoilla kuulemma jatkuu samanlainen käytäntö. Hiekkaa näkee joskus jalkakäytävällä käytettävän, mutta yleensä pitoa parannetaan suolalla. Kyllä kannattaa tuoda Saksasta suolalta säästynyt auto Suomeen... (vuosittainen suolausaika on tosin lyhyempi kuin Suomessa)

Ex-kollega kävi pikavierailulla Suomesta juuri karnevaaliviikolla. Tulin hänelle kertoneeksi Saksan katujen väkivallattomuudesta ja turvallisuudesta. Eikös hän sitten nähnyt katutappelun vanhassa kaupungissa karnevaalien aikaan. Eräs jujutsu-seuran tyypeistä kertoi, että heidän ravintolassaan oli karnevaaliaikaan 58 järkkäriä vaatinutta tilannetta. Tarkkaan laskivat. Karnevaalit totisesti muuttavat (julmien) sakemannien käytöksen.

Yritän muistaa raportoida huomenna lääkärissä käynnin tulokset. Niin ja tietysti itse prosessin, tuskin menee samaan tapaan kuin Suomessa.

(kuvassa mopomessujen supersuosittuja(?) nahkaisia vaatekappaleita)