sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Lähiaikojen suunnitelmia


225. päivä

Päivän ilmaisu: Steuerberater eli veroneuvoja

Taas voisi kirjoittaa, että eipä sen kummempia ole sattunut. Tammi- ja helmikuu ovat perinteisesti aika tapahtumaköyhiä kuukausia. Paremman puutteessa voin kertoa seuraaville viikoille ja kuukausille suunnitelluista tapahtumista.

Tilasimme liput jo joskus lokakuussa HIM:n, Rasmuksen ja Negativen Kölnin yhteiskeikalle. Harmi vaan, että joko lipputoimisto ei onnistunut lähettämään pilettejä tai sitten Deutsche Post hukkasi ne matkalla. Vaihdoimme kohteen ensi torstain Essenin keikalle, joten bändit eivät jää näkemättä. Hassua sinänsä, että pitää mennä katsomaan suomalaisia bändejä Saksaan - ja vieläpä Negativea, joka on kotoisin Tesomalta. Joku suomalainen matkatoimisto kauppasi keikkamatkaa 350 euron hintaan. Meille paikallisille homma maksaa vain n. 40e ja tähän junalippu päälle. Deutsche Postin toiminnasta muuten sen verran, että eräs taho väitti postin hukanneen kaksi kirjettä, jotka oli lähetetty Saksan sisällä. Koska kuitenkin tiedän ko. tahon toiminnasta ja toiminnan pätevyydestä, pidän enemmän kuin mahdollisena, että ko. taho ei itse saanut lähetettyä kirjeitä. Joka tapauksessa Saksan postilaitos sai maineeseensa kolhun minun silmissäni.

Ensi viikolle suunnitelmissa on veroneuvojan tapaaminen. Kyseessä ei itse asiassa ole varsinainen veroneuvoja vaan jonkun näköinen paikallisen veronmaksajien liiton tarjoama palvelu, jonka saa liittoon liittymällä. Vuosimaksu katsotaan taulukosta, joka määrittää maksun tulojen mukaan. Kaveri vastasi ainakin sähköposteihin sujuvasti, joten odotan hänen osaavan puhua tarpeeksi englantia ilmoituksen täyttämistä ajatellen. Veroilmoitukseni olisi muuten suoraviivainen ja helppo tehdä (saksankieltä osaavalle), mutta en tiedä miten saksalainen verottaja ottaa huomioon Suomen tuloni. Jos käytäntö on sama kuin Suomessa eli ulkomaantuloja ei oteta huomioon palkkatulojen progressiossa, saan yli kolme tuhatta euroa takaisin liikaa maksettuja veroja. Jos Saksan verottaja taas laskee Suomen ja Saksan tulot yhteen, jää veronpalautukset aika mitättömiksi. Saapa nähdä mitä tästä hommasta tulee. Raportoin lisää myöhemmin.

Joka viikkoinen polkupyöräsaaga sai taas uuden luvun tällä viikolla. Kyllästyin ketjujen jatkuvaan paikaltaan tippumiseen ja kiristin ne. Asensin samalla uuden soittokellon paikalleen. Muuten en jaksaisi asiasta mainita, mutta molemmat suorittamani huoltotoimenpiteet liittyvät läheisesti kaksi viikkoa sitten pyörähuollossa suoritettuihin toimenpiteisiin. Soittokello hajotettiin huollossa ja takarengasta ei oltu laitettu paikalleen siten, että ketjut olisivat kireällä. Takarengas oli melko varmasti huollon yhteydessä irrotettu paikaltaan, koska uusia pinnoja ei saa paikalleen takakumia irrottamatta. Mutta kun ketjujen kiristämistä ei asiakas pyytänyt, niin ei sitä voi tehdäkään – ei vaikka tämä mielestäni kuuluisi automaattisesti takarenkaan takaisin asentamiseen. Tästä muille suomalaisille kiroillessa kuulin vastaavan tarinan erään suomalaisen matkailuauton renkaiden vaihtamisesta. Suomalainen oli pyytänyt vaihtamaan uudet renkaat alle ja huolto oli tehnyt työtä käskettyä. Muuten homma oli ok, mutta auto ei mennyt seuraavasta katsastuksesta läpi väärien renkaiden takia. Niinpä niin, ei oltu käsketty vaihtamaan sopivia renkaita, oli vain pyydetty vaihtamaan uudet renkaat. Jämpti saksalainen tekee vain käsketyn. Ai niin muuten, huomasin polkupyörän minulle myyneen liikeen lopettaneen toimintansa. Oikein tälle liikkeelle!

Viime viikolla tekemäni varaus Finnlinesille meni puihin. Finnlinesin piti saada uusia laivoja ennen kesää ja näillä piti päästä matkaamaan halvoilla tutustumishinnoilla ennen heinäkuuta. Nyt Finnlines ilmoitti, että laivat ovat myöhässä ja ei taida kukaan päästä matkaamaan tutustumishinnoilla. Kieroa markkinointia. Finnlinesin normaalit hinnat ovat järkyttäviä, joten vaihdoimme laivayhtiötä. Teimme uuden varauksen Superfastille. Hintaa kertyy neljälle 1048 euroa eli 262e hengeltä. Hintaan kuuluu matka yhteen suuntaan, halvin hytti, 4 moottoripyörää ja polttoainelisämaksu joka matkustajasta ja ajoneuvosta. Polttoainelisämaksu on sama ajoneuvoluokasta riippumatta eli auto maksaa saman kuin moottoripyörä. Reilua, vai mitä.

Maaliskuun alkuun suunnittelin Dortmundiin mopomessuille menoa. Viime vuonna messuilla kävi 130 000 ihmistä, joten odotan messuilta aika paljon. Ehkäpä pääsen koeistumaan bemareita siellä.

Siinäpä tältä erää. Ensi viikolla on varmaan mielenkiintoisempaa kirjoiteltavaa, koska viikko on tapahtumia täynnä.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Deutsche Posti sai kuljetettua Saksasta lähettämäni postikortin perille Suomeen, vaikka aluksi luulin toisin. Aikaa vaan kului poikkeuksellisen paljon. Olisiko melkein kuukausi vierähtänyt. Puolustukseksi täytyy sanoa, että tuuppasin kortin paikallispostin laatikkoon, vaikka ulkomaille suuntautuvalle postille on olemassa oma laatikkonsa.

-jussi

maanantaina, helmikuuta 06, 2006 7:24:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Siis et tulevista maininnut karnevaaleja ja setien uutta tulemista dusselissä. Täällä jo odtetaan jo mtv3:n sivuilla mainittuja seksiä, viinaa ja ruokaa :).

-karnevaaliPeikko

tiistaina, helmikuuta 07, 2006 8:32:00 ip.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Postin kulusta sen verran, että Suomi-Saksa -väli menee yleensä kolmessa päivässä.

Ja sitten karnevaaleille peikon mainitsema MTV3:n infosivu: http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/matkakohteet.shtml/409314?Saksa

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006 1:46:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home