sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Mittarinlukija tuloo!


204. päivä

Päivän ilmaisu: Abmessen eli mitata

Tarja ei sitten päässyt presidentiksi vielä 1. kierroksella, joten ensi lauantaina Düsseldorfissa on normaalia enemmän suomalaisia liikenteessä.
Düsseldorf on yksi harvasta mahdollisesta äänestyspaikasta Saksassa, joten äänestäjiä tulee vähän kauempaakin kyläilemään. Itsekin pääsen äänestämään ensimmäistä kertaa ulkomailla. Ensimmäisen kierroksen äänestyksen hoidin Tampereella kirjastotalo Metsossa vähemmän eksoottisissa merkeissä.

Deutsche Bank lähetti ensimmäisen osittain englanninkielisen mainoskirjeen. Vallan mainiota! Kenties DB on päättänyt uudenvuoden lupauksenaan palvella paremmin vieraskielisiä asiakkaitaan. Ei minulla DB:n palvelusta noin yleensä ottaen ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Ainoa valituksen kohde on palvelumaksut: vähän alle kaksi euroa jokainenlähetetty tiliote ja sitten noin 14e palvelumaksua muutaman kuukauden välein, vaikka minulla ei ole mitään muuta palvelua kuin pankkikortti ja nettipankki. Kallista ainakin Nordeaan verrattuna.

Seinällä olleen ilmoituksen mukaan herra lämpöpatterimittarin lukija saapuu parin viikon päästä. Jokaisessa huoneistoni lämpäpatterissa on oma erillinen mittarinsa, joka jollain logiikalla arpoo paljonko patteria on käytetty. Mittarissa on kaksi nesteellä täytettyä putkea, joista toinen kuulemma mittaa kulutusta pitkällä aikavälillä ja toinen satunnaisia kulutushuippuja. Kulutuksen mittaus perustuu kai nesteen haihtumiseen. Itse en usko ko. mittaustavan tarkkuuteen pätkän vertaa, mutta joka asunnosta mittarit löytyvät.

Vein polkupyörän jälleen huollettavaksi. Takarenkaasta katkesi toinen pinna ja ajattelin, että parempi pinnoittaa uudestaan, ennen kuin vanne on kiero. Pyysin korjaajaa laittamaan myös uuden seisontatuen katkenneen tilalle. Kustannusarvio töille ja osille vähän alle 30e. Kallis pyörä ylläpitokustannuksiltaan.

Käytin kylpyammetta ensimmäistä kertaa, ei siis turha värkki sekään. Kylvetin mopoiluvaatteet ja tuulipuvun housut käsipelillä. Goretex-vaatteiden pesu on siinä mielessä haastavaa, että vaatteen sisälle mennyt vesi ei niin vain tulekaan ulos vaatteesta. Luullakseni sain enimmät vedet pois vaatteiden sisältä. Toivotaan, etteivät ala homehtumaan.

Viikonloppuna oli todella hieno ja aurinkoinen keli. Lämpöä ei sunnuntaina ollut hirveästi (pakkasella), mutta keli oli upea. En tiedä onko kevään merkki, mutta pummit ovat palanneet taloni eteen. Pari kuukautta taisivat olla paremmilla metsästysmailla, mutta taas viikonloppuna sai herätä iloiseen koirien haukuntaan. Noh, toivottavasti kevätkin tulee pummien mukana.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

"vähän alle kaksi euroa jokainenlähetetty tiliote ja sitten noin 14e palvelumaksua muutaman kuukauden välein"

Oletkos muuten tietoinen, että käsittääksen tuosta tiliotemaksusta pääsisi eroon kun tarkastelee tilitapahtumia sillä vehkeellä X jossain pankin kulmassa, samalla kun esim. nostaa rahaa. Tai niin ainakin DB:n lähettämässä kirjeessä allekirjoittaneelle luki. Tosin minun tilini on opiskelijamallinen josta ei ainakaan tuota 14e palvelumaksua mene.

perjantaina, tammikuuta 20, 2006 4:12:00 ip.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Jostain olin ymmärtävinäni joskus, että tiliotteen voi ottaa sähköisenä, jolloin ei mene laskua paperilähetyksestä. Toisaalta haluan nuo paperilla, jos tulee jonkin näköisiä riitatilanteita pankin kanssa (varsin epätodennäköistä, mutta rahan kanssa pelaan varman päälle).

Toi suurempi maksu menee nettipankista ja pankkikortista, eikä siitä löytynyt halvempaa versiota. DB on kallis, mutta muiden kokemuksia kuulleena myös palveleva Saksan muihin pankkeihin verrattuna. Mainitsinkohan jo jossain, että DB ei taida maksaa edes nimellistä korkoa tilillä makaaville rahoille. Ainakin omassa tapauksessani tuon korottomuuden pitäisi maksaa jo palvelumaksut puolestani.

lauantaina, tammikuuta 21, 2006 3:45:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jatketaan nyt vielä hetki keskustelua.

Opiskelijatilit ovat käsittääkseni lähes kaikissa pankeissa palvelumaksuttomia: en siis tiedä niiden sisällöstä yhtään mitään. Mutta tuosta tiliotehässäkästä tosiaan tuli kirje kotiin asti. Ja tuo mainitsemani automaatti on mielestäni semmoinen paperia sylkevä väline, joten siitäkin saa sen paperisen tositteen jos sitä tarvitsee. Vehkeen nimikin oli *tähänvalitsemasisaksankielinensana*Ausdrucker, elikäs tulostin.
Muuten en kyllä itse keksi oikeastaan pahaa sanottavaa DB:n toiminnasta, englanninkielisestä palvelusta en tosin tiedä juurikaan, kun tuo paikallinen murrekin auttavasti sujuu.

Korkoa ainakin minun tililleni oli tullut huimat 68senttiä tms. Tosin rahaakaan tilillä ei ole kuin pari hassua satasta vuokranantajaaa varten. (Siihenkun ei käteinen kelpaa) Eli kyllä DB:ltäkin jonkinlaisen muka-koron saa.

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006 10:42:00 ap.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Kiitoksia kommentista. Palaan astialle, mikäli DB maksaa korkoa tililleni. Missään ei asiasta ole minulle mainittu, joten en usko näin käyvän.

Taidan olla niin laiska ja mukavuudenhaluinen, että maksan sen alle 2e kotiin lähetetyistä tiliotteista. Muistan kuitenkin valittaa aiheesta :)

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006 11:00:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home