sunnuntaina, marraskuuta 27, 2005

Kaverivierailu


155. päivä

Päivän ilmaisu: Dom eli katedraali

Kolmen päivän suomikaverivierailu takana. Olo sen mukainen. Kertaan lyhyesti tapahtumia.

Saksan vierailu alkoi torstaina Hahnin kentälle laskeutumisella ja vuokra-auton hakemisella. Vuokraamolla ei ollut aluksi varattua automallia, joten kaverit ottivat viisisataa sarjan bemarin. Ei huono valinta. Porukka pääsi oikealle autotielle noin puolitoista tuntia lentokentälle laskeutumisesta. Suunnistustehtävää ei kuulemma helpottanut se, että navigaattori osasi vain saksaa, eikä siinä ollut karttanäyttöä. Keli oli Hahnissa todella surkea ja saksalaiset (myös kolme suomalaista) ajoivat autobahnilla lumisateessa hillityä 80km/h nopeutta. Neljän tunnin ajelun jälkeen porukka saapui Düsseldorfiin ja onnistuimme löytämään parkkipaikankin sopivan läheltä. Kävimme vielä torstaina kahden aikoihin altstadtia katsomassa, mutta siellä ei ollut oikeastaan ketään.

Perjantaina lähdimme kohtuuaikaisin Kölniin, jossa päivä vietettiin käymällä kuuluisassa Kölnin tuomiokirkossa ja Kölnin kaupoissa. Ilta sujui kosteissa merkeissä. Harmi vaan, että diskoksi valittu iso hallidisko oli aivan tyhjä, koska ulkona satoi lunta. Tämmöistä syytä ainakin diskoon eksyneet saksalaiset arvailivat. Toisaalta kyyti diskoonkin oli hieman arveluttava, koska taksikuski ajeli kesärenkailla lumisilla teillä. Düsseldorfin alueella ei käsittääkseni ole talvirengaspakkoa, mutta kolaritilanteessa kesärenkailla ajava joutuu maksamaan omasta pussistaan enemmän.

Lauantain herätys meni niin myöhäiseksi, että emme juuri ehtineet päivällä touhuamaan mitään. TV-torni tuli katsotuksi ja muutamassa kaupassakin käytiin. Lauantai-ilta meni vähän rauhallisemmin ja kahden tunnin yöunilla oli mukava lähteä ajamaan takaisin Hahniin sunnuntaina. Onneksi itse sain jäädä nukkumaan.

Jälleen kerran reissulla opittiin, että juuri kun luulet turvallisesti puhuvasi kieltä, jota muut eivät ymmärrä, löytyykin yleisöstä aiemmin tuntemattomia suomalaisia. Tämä aiheuttaa joskus kiusallisia tilanteita ja niin nytkin (tilannetta enempää selittelemättä). Itse asiassa torstaina kaupassa käydessäni kassantäti alkoi kyselemään jotain outoja saksaksi, mikä aiheutti ymmärrysongelmia. Myyjä ei puhunut englantia, mutta jonossa takana oleva käänsi englannin saksaksi ja takaisin. Tämän jälkeen jonossa ollut kaveri kysyi suomeksi, että satunko puhumaan suomea. Perinteinen tapaus: suomalainen äiti ja saksalainen isä.

Hauskaa oli, mutta kyllä kolme päivää osaa olla rankkaakin. Harmi, että saksan autobahnit jäivät kavereilta käytännössä kokeilematta. Perjantaista lähtien tullut lunta ja räntää, mikä ei edesauta kovilla nopeuksilla ajamista. Maa ei tosin pysy valkoisena kovin kauaa ja maassa on ikävää sohjoa.

Sitten vaan uusia vierailuita odottamaan...

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olipas vaisu tilitys :) "Vähän katseltiin nähtävyyksiä ja käytiin paarissa" Noinhan se reissu varmaan just menikin :)

-jarli

tiistaina, marraskuuta 29, 2005 1:53:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Sama valitus täältäkin. Huhujen mukaan viikonloppu kuitenkin oli hieman kertomusta tapahtumarikkaampi. Kansa vaatii likaisia yksityiskohtia!

- Late

tiistaina, marraskuuta 29, 2005 8:27:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home