sunnuntaina, lokakuuta 23, 2005

Ulkomaille Belgiaan


120. päivä

Päivän ilmaisu: Strassenglätte eli liukas tie

Taas voin valittaa saksalaisesta laadusta tai sen puutteesta. Neljä kuukautta vanhassa polkupyörässäni on ilmennyt seuraavia vikoja: dynamosta laakeri rikki, polkimet pitävät mekkalaa, ketjut lähtevät ajossa välillä, takalamppu ei toimi yleensä kosketushäiriön takia ja nyt uusimpana takalokarin halkeaminen. Vaikka en ostanut halvinta mahdollista markettipyörää, vikojen määrä on todennäköisesti täysin verrannollinen alle 200 euron markettipyörään. Kenties kyse on vain maanantaikappaleesta...

Mopoilukauden päättymisen lähentyessä jopa vesisateessa ajaminen on alkanut kiinnostaa. Kävimme lauantaina Liegessä Belgian puolella hakemassa belgialaista olutta. Oluen kanssa kävi hieman ohraisesti, kun kaksi pulloa halusi tyhjentyä korkin läpi takalaukkuun. Vahinkoja tuli parin tuhoutuneen kartan verran. Saksan puolella vettä satoi menomatkalla aivan kaatamalla ja tulomatkallakin tuli jonkin verran vettä. Belgiassa sen sijaan oli aurinkoista ja noin 20 astetta lämmintä. Mukava keli siis. Saksan puolella tuli vähän liukasteltua mopon kanssa. Märkä asvaltti on yllättävän liukas välillä. Onneksi ei mitään sen kummempaa sattunut, mutta takapään heittäminen kiihdytyksessä säväyttää kokemattomampaa. ABS:t ovat myös olleet paikoin hyvät olla olemassa, koska muutamassa tilanteessa on huomannut jarruttaneensa takajarrulla liian voimakkaasti ja ilman ABS:ä olisi kenties lähtenyt perä alta (tai sitten ei). Vielä jos seuraavana viikonloppuna pääsisi mopoilemaan, niin ensimmäinen mopoilukausi olisikin kasassa.

Liege ei näyttänyt olevan kovin ihmeellinen kaupunki. Jostain syystä monet talot oli päästetty rapistumaan pahasti ja kaupunkikuva oli rähjäinen. Ihmiset tuntuivat puhuvan suurimmaksi osaksi ranskaa tai sen kaltaista kieltä. Liegeen ei kyllä tarvitse enää ainakaan muuten vaan mennä. Tylsän näköinen paikka kaiken kaikkiaan.

Marketissa, josta oluet haimme, oli todella hyvä olutvalikoima. Harmi, ettei saksalaisia näytä kiinnostavan belgialaisen oluen maahantuominen. Kenties jossain trinkhalleissa olisi belgialaista olutta, mutta oikean trinkhallen löytäminen ei ole helppo tehtävä.

Työnantaja lupasi maksaa minulle hieman saksankielen kurssitusta, joten kieliongelmien voisi olettaa olevan vähenemään päin kohta. Mutta katsotaan nyt miten kielikurssin aikataulu sopii omaani.