sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Teollisuutta ihmettelemässä


92. päivä

Päivän ilmaisu: Ruhr eli punatauti

Viikonlopun aikana ajelimme ympäri Ruhrin teollisuusaluetta. Sadan kilometrin päivälenkeillä pääsi näkemään todella paljon vanhoja tehtaita ja muuta Ruhrin historiaan liittyvää. Aikas ankeita olivat tehtaat, jos vieressä pitäisi asua. Mutta kyllä niissä kannattaa käydä kävelemässä, sillä ainakin minulle isojen koneiden ja muun tehdasmiljöön näkeminen oli matkan arvoista (toisaalta, mikä tahansa kohde sopii mopoiluun :). Tällä hetkellä tehdasalueet lähinnä ruostuvat turistinähtävyyten. Yhdessä paikassa ihmiset harrastivat seinäkiipeilyä tehtaan seinillä ja muissa rakennelmissa. Samassa paikassa ihmiset pääsivät kiipeilemään rappusia pitkin yli 60 metriä korkeaan rakennelmaan, joka ilmeisesti oli metallin sulatusuuni. Rakennelman päältä aukesivat hienot näköalat, tosin suurimmaksi osaksi vain tehdasrakennuksia, mutta kuitenkin.

Ruhrin lisäksi kävimme Centrossa, jota joku väitti isoimmaksi kauppakeskukseksi Euroopassa. En sitten tiedä onko näin, koska jotain muutakin kauppakeskusta väitettiin isoimmaksi Euroopassa. Ehkä kyse on mittaustavasta tai sitten vaan mainosarvosta. Iso Centro silti on ja liikkeitä on laidasta laitaan. Todellinen shoppaajan paratiisi. Yhtenä mieleenjääneenä erikoiskauppana mainitsen Jägermeister-fanikaupan. Ei taida Suomessa olla yhtään Koskenkorva-fanikauppaa, vaikka ko. tuotteet lienevät verrannolliset.

Kelit ovat olleet viimeisen pari viikkoa todella hyviä ainakin mopoilun näkökulmasta. Sadetta ei ole juurikaan näkynyt ja lämpötila on pysytellyt päivällä kahdenkymmenen paremmalla puolella. Illalla alkaa kahdeksan aikaan olemaan jo pilkkopimeätä. Katulamppuina toimivat kaasuvalot(!) eivät ole ihan kirkkaimmasta päästä ja kaduilla onkin hyvin pimeää jopa keskustassa. Polkupyörän valo on todella tarpeen ja ilahduttavan monella pyöräilijällä (kenties jopa enemmistöllä) on polkupyörässään valo.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Oiskohan robotin tekosia? =)

maanantaina, syyskuuta 26, 2005 2:00:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ainiin.
t.jari

maanantaina, syyskuuta 26, 2005 2:00:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

aka
jarli

maanantaina, syyskuuta 26, 2005 2:01:00 ip.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Siis mitä vit... kyllähän nää mun tarinat on niin ehtaa tavaraa, että suomea ymmärtämätönkin lukee silmät ruvella.

Phuuh... kaikkeen noi spämmigeneraattorit nykyään pystyykin.

maanantaina, syyskuuta 26, 2005 11:09:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home