sunnuntaina, syyskuuta 11, 2005

Paljon uusia leluja!

78. päivä

Päivän ilmaisu: Rechnung eli lasku

Viikonloppuna tuli osteltua vähän kaikenlaista lelua. Kävin perjantaina ostamassa tietokoneen osat ja kokosin koneen (733e). Lisäksi kävin ostamassa Samsungin 20” TFT-näytön (204T, 699e). Lauantaina sain Amazonista tilatun 1GB SD-muistin, mutta kameraa en saanut, vaikka tilauksessa oli nimenomaisesti sanottu, että yhtenä toimituksena. Eipä siinä sitten muu auttanut kuin mennä kauppaan kameraostoksille. Hassua kyllä, sain kameran Fotokochista 9 euroa halvemmalla (439e, Canon S2) kuin mitä olisin Amazonille joutunut maksamaan. Taisi tulla hinnanpudotus juuri oikeaan aikaan.

Tietokoneen kokoaminen ei mennyt ihan ongelmitta. Ensinnäkin jouduin ostamaan kirotun micro ATX-emolevyn, koska en halunnut odottaa ennalta määrämätöntä aikaa parempaa emolevyä. Harmikseni huomasin vielä kokoamisvaiheessa, että emolevyyn ei saa käytännössä kuin yhden PCI-kortin kiinni, koska näytönohjain vie toisen korttipaikan tilan. Voisi siihen ehkä kortin saada kiinni, mutta en uskaltaisi luottaa näytönohjaimen passiivijäähdytyksen toimivuuteen niin ahtaassa paikassa. Toinen ongelma koneen kokoamisessa oli prosessorin jäähdytyksen kiinnitys. Tähän meni varmaan tunti tai kaksi, koska huonolla kiinnityksellä prosessori halusi sammuttaa itsensä ylikuumenemisen takia. Intelin S775 prossut ja niiden tuulettimet ovat syvältä. Kolmantena ongelmana oli viallinen DIMM. Kone ei läpäissyt BIOS:n muistintarkistusta, kun viallinen DIMM oli kiinni. Onneksi vika oli näin selvä, koska satunnaisen kaatuilun syy olisi paljon ikävämpää selvittää. Tällä kokemuksella voisin suositella Zero-Point –nimistä tietokoneliikettä, ko
ska heidän kanssaan oli todella vähän ongelmia jopa Suomen tietokoneliikkeisiin verrattuna (joissa niissäkään ei asiakaspalvelu ole yleensä kummoista). Mutta nyt kirjoitan tätä tekstiä kotona oman koneen vieressä :)

Rahaa paloi viikonlopun aikana pyöreät 2000 euroa. Rai rai ja elämä risaiseksi. Ensituntumat kamerasta ja näytöstä ovat todella positiiviset. Tietokonekin tuntuu nyt toimivan, joten enää puuttuu nettiyhteys ja kodintekniikkapuoli on hanskassa. Tai no, jonkin sortin stereot ja tv-kortti pitäisi vielä ostaa, mutta ehkä sitten seuraavasta tilistä. Kohta pitää kyllä lopettaa tuhlaaminen, vaikka se niin mukavalta tuntuukin.

Kävin tänään mopoilemassa Düsseliä ympäri. Luulin jo nähneeni pääosan kaupungista, mutta luulo oli väärä. Pitää mennä ensi viikollakin pyörimään mopolla kaupunkiin, ellei parempaa mopoilukohdetta löydy. Hollannin puolellakin voisi käydä, kun tästä on rajalle joku 40km.

Harmi, että kelit ovat viilenemään päin. Tänään ei aurinkokaan paistanut ja eilen tuli taas vettä pitkästä aikaa. Mutta vielä lämpömittari pysyy päivällä 25 asteen tuntumassa, joten hirveästi ei voi säästä valittaa – vielä, syyssateet alkanevat kohta ja päättyvät sitten ensi kesänä.