keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

10% takana?

74. päivä

Päivän ilmaisu: Indisch eli intialainen

Tietokoneen osto on edistynyt nyt siihen pisteeseen, että enää emolevy puuttuu toimituksesta. Voisin ottaa Micro ATX:n, mutta siinä epäilyttää laajennusvara, kun on vain 2 PCI –paikkaa ja yksi PCI –express. En tosin ole edellisiin koneisiinkaan hankkinut lisäkortteja kuin nimeksi ja nyt suunnittelen ostavani vain TV-kortin koneeseen, joten ehkä Micro ATX menisi. Tietokoneliikkeen toinen myyjä on intialainen ja hänen kanssaan puhelimessa asioidessa kuulee usein yes sir tai very good sir. Kyllä tuntuu aateliselta :)

Jujutsusta lisää… toisin kuin Suomessa, jossa jujutsu-seurat (ja kaikki vastaavat seurat) eivät ole kenenkään omistuksessa, Saksassa toimintaa pyörittää kuulemma lähes aina yrittäjä. Näin myös minun seurassani. Siksi arvaisin jujutsun olevan täällä paljon kalliimpi harrastus kuin Suomessa, jossa seura ei saa tehdä voittoa. Itse reenit ja jujutsu noin yleensä on täällä rauhallisempaa ja väkivallattomampaa kuin Suomessa. Onneksi ainakin yksi (julma) sakemanni innostui sparrailuideasta, joten sitäkin päässee harrastamaan myöhemmin.

Pitääpäs tännekin kirjoittaa vanha huomioni, joka ei tunnu olevan ihmisten yleisessä tietoudessa. Puhuin yhden työkaverin kanssa eläinten ääntelystä espanjaksi ja saksaksi ja toki myös suomeksi. Espanjassa ja saksassa sika ei sano röh röh tai lehmä ammuu. En muista tähän hätään, miten ne siellä matkivat noita ääniä, mutta aikas erilaisia olivat. Kannattaa kysyä vierasmaalaisilta heitä tavatessaan. Aihe on varmasti kaikkia kiinnostava.

Ensi tiistaina pitäisi tulla ADSL-asentaja kotiin. Peukut pystyyn ja sormet ristiin, että Deutsche Telekomin mies saapuu paikalle (Arcor teettää DT:llä nämä työt näemmä). Asennuspäivänä pitää olla kotona saksalaiseen tapaan joko aamupäivällä (8-12) tai iltapäivällä (12-16). Tarkempaa asennusaikaa tai muutakaan aikaa ei Saksassa normaalisti saa kotikäynneille.

Ai joo, jos olen Saksassa tasan kaksi vuotta, niin 10% on takana :)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Eläinten ääntelystä pitää sanoa sen verran, että aiheesta oli juttu Valossa tai NYTissä joku aika sitten.

Kai niiden pitäis jäljitellä eläinten ääniä, mutta kauas ovat karanneet.

Sama ilmiö on muuten ihmisen naurussa ja muissakin sponttaaneissa äänissä -- tämä tietenkin näkyy vain kirjoitetussa muodossa.

tiistaina, syyskuuta 13, 2005 9:04:00 ap.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Eilen höpisin espanjalaisen työkaverin kanssa piipaa-auton äänestä. Espanjaksi se on niinooniinoo ja sille ei ollenkaan kelvannut piipaapiipaa :)

perjantaina, syyskuuta 16, 2005 10:28:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home