maanantaina, elokuuta 22, 2005

Palkkaverotuksesta

58. päivä

Päivän ilmaisu: Halsschmerzen eli kurkkukipu

Eipä tarvitse mennä tänään salille reenaamaan, kun tuli kurkku kipeäksi viikonlopun riennoista. Perjantain kantis ei ollut ihan yhtä railakas (lähellekään) kuin Düsselin vastaavat, mutta eipä tuosta huonokaan maku jäänyt suuhun.

Mopoilu Bonniin meni kivasti, paitsi paluumatkan alku meni puolisokkona tihkusateessa pimeässä ajellessa. Mopolla on nyt menty sen verran (1000km), että pitää viedä ensimmäiseen huoltoon.

Kun tuli kahvin hintaa kauhisteltua aiemmin, niin pitää korjata sen verran noita tietoja, että halvin tähän mennessä vastaan tullut normaalikahvi maksoi 3,33e 500g. Tuo tosin taisi olla superhypertarjous, mutta kyllä sitä alle neljän euron saa.

Pitääkseni lukijat innostuneena, kerron kaikkia kiinnostavaa kokemusperäistä tietoa Saksan verotuksesta. Eräs nimeltä mainitsematon Suomen edustaja maksaa veroja tähän malliin:
• palkkavero 21,8%
• Itä-Saksalle solidaarisuusveroa tms. 1,2%
• Eläkettä 9,5%
• Työttömyysvakuutus 3,25%
• Sairausvakuutus 4,6% palkasta, mutta tämä on euromääräisesti kiinteä, koska minulla on privaattivakuutus. Täten palkan nouseminen laskee prosenttia.

Yhteensä kaikki tämä vain 40,6%! Samasta bruttopalkasta Suomessa (en tarkistanut) joutuisi maksamaan suunnilleen saman verran. Tunnen itseni päivä päivältä solidaarisemmaksi Itä-Saksaa kohtaan.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ihanko oikeasti ne on uskotelleet sulle, että on vielä olemassa joku DDR, jota kohtaan tulee tuntea solidaarisuutta ihan taloudellisiin siirtoihin asti? ;)

maanantaina, elokuuta 22, 2005 9:16:00 ip.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Joo-o. Niin ne tekevät. Koskahan Suomessa aletaan maksamaan lappalaisille solidaarisuusmaksua :)

keskiviikkona, elokuuta 24, 2005 10:06:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Mutta onneksi siellä Saksassa maksetaan niin huimia palkkoja että tuollaisille veroillekin voi naurahtaa keveästi kääntäessään Mersun nokan autobaanaa kohti!

torstaina, elokuuta 25, 2005 8:33:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home