tiistaina, elokuuta 09, 2005

Tietokoneostoksilla ja muuta säätöä

44. päivä

Päivän ilmaisu: Datenverarbeiter eli tietokone (no olisi computer kanssa ollut, mutta eihän se kuulosta saksalta :)

Pitkä tauko kirjoittelussa, kun ei ole oikein ollut ylimääräistä tietokoneaikaa käytettävissä. Töissä ei saa olla kuin maksimissaan 10 tuntia kerrallaan (+45 min ruokatauko), mutta eipä tässä kyllä olisi aikaa ollakaan.

Sain eilen kalusteet kotiin ilman minkäänlaista säätöä. Uskomatonta. Kalusteista ainakin sohva oli sovitunlainen, mutta muita kalusteita en kerinnyt vielä tutkimaan. Nyt olisi lokoisa nukkumapaikka kahdelle vieraalle!

Käväisin hakemassa perjantaina vielä vähän lisää vakuutusturvaa vastuuvakuutuksen muodossa. Vastuuvakuutus ilman omavastuuta on 70e vuodessa. Kysäisin ohimennen myös matkavakuutusta, jossa olisi pelkästään sairausvakuutus ja hinta oli uskomattoman alhainen: vain 8 euroa vuodessa. Mutta eipä tarvitse tätäkään vähää maksaa, koska normaali sairausvakuutus kattaa myös ulkomaat (ilmeisesti privaattivakuutukset kattavat aina).

Tietokoneitakin kävin kyselemässä perjantaina, mutta vielä en pistänyt tilausta menemään. Hinnat tuntuivat näppituntumalta Suomen tasoisilta. Tingata ei voinut, kuten ei Suomessakaan ja hinnat tulivat suoraan listalta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Taitaa olla täälläkin kilpailtu ala.

Jahas, josko sitä sitten menisi salille ihmettelemään miten nailoninaru voi kestää ala- ja ylätaljassa niin hyvin. Lisäksi voin pohtia, miksei tankoihin ole voitu laittaa mitään karhennuksia tai miksei niitä ole laakeroitu päistä ollenkaan. Mutta onpahan siellä tuiki tarpeelliset sähköllä tai paineilmalla toimivat säädöt monessa laitteessa. Ei tarvitse itse vetää/työntää penkkiä mihinkään.