torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Pyöräilyä saksassa

32. päivä

Päivän ilmaisu: Fahrradweg eli pyörätie

Tänään tuli taas opiskeltua saksalaista pyöräilykulttuuria töihin tullessa. Kuten aiemmin kerroin, pyöräillessä vasemmalla puolella tietä olevalla pyörätiellä osa vastaantulevista pyöräilijöistä olettaa sinun väistävän vasemmalta, koska ajat väärään suuntaan, eikä sinun kuuluisi olla edes olemassa.

Noh, tänään sitten ajatuksissani ajelin vasemmalla puolella ja vaikka huomasin vastaantulevan pyöräilijän, en huomannut väistää häntä. Tilaa olisi ollut mainiosti oikealta puolelta ohittamiseen, mutta (nuori) kaveri tunsi "säännöt" ilmeisesti liian hyvin. Tyyppi tuli siis suoraan kohti ja aloitteli jarruttamisen paljon ennen minua (itse olin edelleen ohittamassa oikealta, kun en muistanut hassuja saksalaisia tapoja aamutuimaan). Kaveri pysähtyi, minä havahduin väistämään vasemmalta ja lopuksi tyyppi kiitteli minua ilmeisesti idiootiksi kutsumalla. Ei ole helppoa olla saksalainen. Mainittakoon vielä, että lopuista vastaantulleista tasan 50% väisti vasemmalta ja 50% oikealta...

Lisäksi matkalla joku hermostui kellon soittooni ja päätti tuhahtaa kuuluvasti. Tällä kertaa ajoin itse täsmälleen oikein ja kävelijä vaan sattui kävelemään pyörien väylällä.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun pysähdyin valoihin jarrut kirskuen - vauhtia ei ollut paljon, jarrut vaan pitää meteliä välillä - halusi valoissa odottanut kävelijä kertoa jotain jarrujen kirskumisesta. En häntä ymmärtänyt, mutta tuskin paljoa menetin.

Tänään hain IKEAsta pöydän ja kaksi tuolia uuteen kämppään. Ihan kivan oloiset ainakin kaupassa. Saa nähdä mitä paketista kuoriutuu, kun ne kasaa. Yhteishinta noille 69e.