lauantaina, heinäkuuta 16, 2005

Mopoa ostamaan

Lauantai 20. päivä

Päivän ilmaisu: Motorrad eli moottoripyörä

Tänään kävin tilaamassa moottoripyörän. Hintaa tuli 6550 euroa (pelkkä pyörä olisi ollut jotain 6200, joten Suomeen verrattuna n. 2500e halvempi, kun vertasin näkemääni lehtitarjoukseen). Pyörä on Honda CBF 600 S (ABS). Lisävarusteina Givin 46 litrainen takalaukku ja tankin suojus eli ei juuri mitään. Kahvojen lämmittimet jätin ottamatta, koska ne olisivat maksaneet 150-200e lisää, enkä tiedä onko niillä oikeasti käyttöä. Pitää katsoa, josko myöhemmin asennuttaisi semmoiset. Otin pyörän hopeisena, koska takalaukun sai kanssa hopeisena (taisi kyllä maksaa 50e lisää). Lisäksi täällä saa 15 eurolla – tämän maksoi liike – valita rekisterikilpensä, joten valitsinkin omat nimikirjaimet siihen. Harmi että syntymävuosi ei ollut vapaa, joten valitsin vuoden numerot käännetyssä järjestyksessä. Pyörän saan tiistaina (toivottavasti, täällä kun toimitusajat eivät taida olla kiveen hakattuja ja joutuivat vielä tilaamaan Givin laukun).
Tänään sain myös aiemmin tavoittelemani vuokraisännän kiinni ja sovimme alustavasti, että vuokraan kämpän. Ensi viikolla pitäisi allekirjoittaa vuokrasopimus. Pysyvän kämpän haku meni kyllä varsin kivuttomasti, jos mitään yllätyksiä ei enää tule.

Kämpästä lähtevä suomalainen esitteli myös parhaat kämpän viereiset ”menomestat”. Paikat ovat kyllä lähempänä perinteisiä suomalaisia räkälöitä, mutta onhan niissä oma tunnelmansa ja kalja on todella halpaa (kaksi 0,5 litran olutta ja kaksi salmaria(!) 8 euroa). Baarissa istui myös tyyppi, joka tekee Eläkeläisille (bändi) näiden omat salmiakkisekoitukset. Sikäli huvittavaa, että Eläkeläiset teettävät Saksassa salmiakkiin liittyviä juttuja, mutta weppisivulta kuulemma näkee, että näin on.