sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2005

Sunnuntaisin ei työtä

Sunnuntai 14. päivä

Päivän ilmaisu: Sonntag eli sunnuntai

Kaikki edellisten päivien teksti on kirjoitettu joko tänään tai viime perjantaina. Sain kannettavan lainaan töistä erästä työhomma varten (en kyllä olisi tarvinnut kuin hetkeksi, mutta ei tämä haittaakaan :).

Tänään en mitään kummempia tehnyt, kunhan pyöräilin kaupungilla ja lueskelin puistossa. Saksalaiseen elämäntapaan kuuluu ilmeisesti sunnuntain ehdoton rauhoittaminen, koska töihin ei saa missään tapauksessa mennä sunnuntaina (lauantaina kyllä, jos tahtoo), eikä esimerkiksi pyykkituvan pesukonetta voi varata ollenkaan sunnuntaiksi. Lisäksi kaupat ovat kiinni, joten sunnuntait ovat aikas turhia minkään asioinnin hoitamiseen. Missä ovat sunnuntaiaukiolot?! Normaalit kauppojen aukioloajat ovat muuten 8-20 maanantaista lauantaihin. Tosin erikoisliikkeet ja jotkut ruokakaupat ovat lyhyempään lauantaisin.

Kerrotaanpas paremman puutteessa tästä kämpästä ja naapureista. Kämppä sijaitsee maatasossa siten, että ikkunan ohi vilistävät kaikki rapun asukkaat. Naapurissa on Bundeswehr eli Saksan armeija. Aamut alkavat helvetillisellä mekkalalla rappukäytävästä. Meteli ei tosin ole mitenkään ihmeellistä, mutta äänieristyksen puuttuminen ulko-ovessa näkyy vähän turhan selkeästi. Lisäksi seinän takana on joku systeemi, joka välillä äityy pitämään mieletöntä kolinaa. Vähän kuten saunan kiukaan paukkuminen, mutta kovempi. Olisikohan siellä boileri seinän takana? Muuten kämpässä ei ole hirveästi valittamista. Ainakin lattiat ja muut pinnat on uusittu hiljakkoin. Ovet ovat tosin aivan sudet, eikä viimeistely tai varustelu ole muutenkaan aivan täydellistä. Esimerkiksi vessassa olevaa loisteputkea ei taida saada kokonaan pois päältä millään ilveellä, vaikka siinä kytkin onkin. Edellinen asuntoa siivonnutkaan ei tainnut olla tekniikan ihmelapsi, koska pölynimurin pölypussi oli asennettu väärinpäin ja pussin sijasta lika menikin moottorin suodattimeen. Toivottavasti pölynimuri kestää asumiseni ajan.

Kaksi viikkoa täynnä eikä mitään katastrofaalisia ongelmia vielä! Sitten vaan odottelemaan keskiviikkoa. Josko saisi itsensä vakuutuksen piiriin vai tulisiko sittenkin vielä we have a little problem uudestaan…