sunnuntaina, heinäkuuta 03, 2005

Säästöä!

Sunnuntai 7. päivä

Päivän ilmaisu: Sie sparen eli te säästätte

Sunnuntai meni pyöräillessä ja moottoripyöräliikkeitä etsiessä. Kantiksessa olin kuullut, että Düsselissä olisi muitakin Hondia myyviä liikkeitä ja hataran tiedon perässä etsiskelin niitä huonolla menestyksellä. Muuta ei sitten tainnutkaan olla. Tässä kohtaa voisi todeta, että pyöräily sekä kävely on aikas helppoa täällä, koska autoilijat väistävät todella tunnollisesti sekä pyöriä että kävelijöitä.

Tuosta päivän ilmaisusta totean sen verran, että lähes joka kaupassa tunnutaan myyvän tuotteita, jossa Te Säästätte näin ja näin monta prosenttia. En kyllä hirveästi jaksa perustaa tästä mainonnasta… säästän enkä osta ollenkaan.

Samaan hengenvetoon voisin vielä pistää muutaman hintaesimerkin päivittäisistä elintarvikkeista. 200 gramman paketti metvurstia maksaa halvimmillaan 0,75 senttiä (ja on ihan hyvääkin). Lidlistä ostin 1,5kg appelsiineja hintaan 1,3e. 500g tummaa leipää maksoi Lidlissä 0,45 senttiä. Lidlin olut on myös halpaa, 3,4e puolen litran pulloista koostuva sixpack ja tässä 0,08e pantti per pullo. Jos Lidliin tai Aldiin menee kauppaan, joutuu yleensä osan ostoksista hakemaan muusta kaupasta. Hinnat ovat kuitenkin sen verran alemmat ko. kaupoissa, että niissä jaksaa käydä. Onneksi eri kauppaketjut löytyvät työmatkan varrelta.