torstaina, kesäkuuta 30, 2005

Vaatteita pesemässä

Torstai 4. päivä

Päivän ilmaisu: Waschmaschine eli pesukone

Torstain suuri mysteeri oli pesukoneen toiminnan selvittäminen. Ennen tätä kävin kolmessa moottoripyöräasuja myyvässä liikkeessä sovittamassa koko pukua hanskoineen, saappaineen, kypärineen ja asuineen. Liikkeitä olisi ollut enemmänkin, mutta kolmannessa kohtasivat hinta, laatu ja merkki niin hyvin, että päätin lopettaa etsimisen siihen (toinen syy oli pesukonevuoro, jolle piti ehtiä). Kokeilin Polon (aivan outo merkki itselleni), Hein Gericken ja Rukan asua ja näistä – yllätys, yllätys – päädyin Rukaan. Parasta Rukassa oli ehdottomasti mahdottoman hyvä istuvuus. Polon ja Hein Gericken kokeilemisen jälkeen olin jo varma, ettei täysin istuvaa voi edes löytyä (niin no, myöhemmin huomasin, että olin ostanut Rukalta naisten housut, mutta mikäpäs siinä, jos kerran sopivat :). Kypärä oli Shoei, hanskat jotkut halppikset ja kengät Vendraminit (italialainen halppis?). En vielä kuitenkaan torstaina ostanut asua, vaan pyysin myyjään jättämään koko setin odottamaan seuraavan viikon tiistaita.

Käväisin myös ostamassa Jack Wolfskinin takin (99,95e), joka oli halvin vedenpitävä tuulipuvun takki, jonka pitkän etsimisen jälkeen löysin. Jotenkin täällä Düsselissä on oppinut arvostamaan takin vedenpitävyyttä…

Pesukoneen kanssa ongelmia ei oikeastaan ilmennyt, vaikka en ihan joka sanaa saanut ohjauspaneelista suomennettua. Mutta fiksusti on (julma) sakemanni osannut säätää pesukoneen ajastimen, josta saa 20 sentillä 55 minuuttia pesuaikaa. Tuon 55 minuuttia nimittäin ei riitä yhden koneellisen pesemiseen linkoamisen kanssa (luulisi olevan Se standarditapa pestä vaatteita) ja yhden koneellisen pesusta joutuukin maksamaan 40 senttiä kahden minuutin takia.
Polkupyörä osoitti tänään ensimmäisiä hajoamisen merkkejä, kun polkimet lonksuivat vuoron perään. Välillä lonksuminen hävisi, joten ei tuo nyt vakava vika ole. Pitää valittaa ensimmäisessä huollossa (500km tai 3kk).