tiistaina, heinäkuuta 12, 2005

Verkko kasvaa

Tiistai 16. päivä

Päivän ilmaisu: Netzwerk eli verkosto

Tänään suomalaisverkostoni kasvoi kahdella, vaikkakin näistä toinen on juuri poistumassa Saksasta. Hänellä olisi myös sopivalta kuulostava vuokrakämppä, joka vieläpä vapautuisi 1.9., jolloin minun pitää joko vaihtaa kämppää tai jatkaa tämän nykyisen sopimusta. Edullista diilissä olisi se, että en joutuisi maksamaan välityspalkkiota ja säästäisin noin 750e. Valitettavasti rahat menisivät kämpän sisustamiseen, mutta fiksumpaa kai sisustaa itselle kuin antaa rahat toiselle. Kävin katsomassa kämppää ja toden totta, tosi hyvältä vaikutti. 45 neliötä ja keittiö vastaa normaalia suomalaista varustelutasoa. Vuokra tosin on korkeahko: 400e kaltmiete (kylmävuokra), 70e nebenkosten (sivukulut) ja 50e parkkihallipaikka talon alakerrassa – yhteensä siis 520e/kk. Ja tästä puuttui vielä sähkö, joka kuulemma ainakin nyt kämpässä asuvalla oli 10e luokkaa kuukaudessa. Lisäksi pesukone on huomattavasti kalliimpi kuin nyt, 0,75e kerta ja kuulemma käytännössä 1,5e, koska yhdellä poletilla ei pese pitkää ohjelmaa. Pitää soitella huomenna vuokraisännälle ja selvittää haluaisiko hän vuokrata kämpän minulle. Kämppä tosin on jo välittäjällä ja kuulemma huomisessa lehdessä on mainos, mutta ehdin silti varmaan ennen välittäjän asiakkaita.

Vaihteeksi tänään kirosin saksalaisia liikennetapoja. Jos ajat vasemmalla puolella tietä olevaa pyörätietä (eli normaalia liikennesuuntaa vastaan, jos oltaisiin autotiellä), pitää väistää vasemmalta puolelta, koska vastaantuleva (julma) sakemanni tietää ajavansa oikealla puolella tietä, eikä missään tapauksessa halua noudattaa oikeanpuolesta liikennettä eli väistää oikealta. Onneksi minä olen täällä opettamassa näille jääräpäille oikeaoppista väistämistä (vaikka kohta pitänee antaa periksi ja väistää vasemmalle, vaikka eivät nämä paikallisetkaan ihan aina niin tee…). Töissä sain vahvistuksen vasemmalta puolelta väistämiseen espanjalaiselta työkaveriltani, joten tämä ei liene harhakuvitelma. Lisäksi liikenteessä pitää hereillä valottomat autot (eli käytännössä kaikki autot päivällä) ja kahteen riviin tiensivuun parkkeeratut autot. Näitä kun on mahdoton erottaa toisistaan muuten kuin siitä seikasta, että parkkeerattu auto ei liiku.

Muovipullossa olevaa altbieriä kannattaa vältellä. Ei maistu hyvälle ainakaan tämä nimenomainen Karlskrone-merkki. Mutta mitäpä Aldin oluelta voisikaan odottaa…
Jännitys tiivistyy, huomenna voin olla taas sairausvakuutettu…