maanantaina, heinäkuuta 11, 2005

Ruoka-aika

Maanantai 15. päivä

Päivän ilmaisu: Mahlzeit eli ateria tai ruokailu

Perjantaina olin täytellyt wepissä asunnonhakulomakkeen mielenkiintoiselta näyttävään vuokra-asuntojen välitysfirmaan. Maanantaina vuokraisäntäni soitteli heti aamusella, että ”et kai sää vaan ole hakemassa uutta kämppää, kun jotain sellaista kuulin tuossa”. Pieni on Düsseldorf. Ilmeisesti asuntofirman tyyppi oli soitellut kalustettujen asuntojen vuokraajat läpi ja samalla kertonut kuka tai minkälainen ihminen hakee kämppää. Ainakin nykyistä kämppää hakiessani sain kuulla välittäjältä, että jokaista asuntoa välittää todennäköisesti useampi kuin yksi välittäjä, joten todennäköisesti tämäkin välittäjä sitten soitteli kaikki asunnon vuokraajat läpi.

Tänään sain myös hoidettua KELAn lapun vakuutusyhtiölle ja vakuutusyhtiön kaveri vaikutti lappuun tyytyväiseltä. Nyt olin siis todistetusti ollut Suomessa sairausvakuutuksen piirissä. Ei ole joka jampalla tällaista todistusta :)

Päivän sanonta tulee ruoka-aikaan hoetusta mahlzeit-tervehdyksestä. Tätä tervehdystä voi aloittaa hokemaan lounasaikaan ennen yhtätoista ja lopettaa ei välttämättä tarvitse ennen kello yhtä. Onneksi kukaan työkavereistani ei tee tätä, mutta näitäkin kuulemma löytyy. Ja toki kaikki työpaikkaravintolan ihmiset tervehtivät tällä tavalla. Mahlzeit siis itse kullekin säädylle.