keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Luotettavaa toimintaa

Keskiviikko 17. päivä

Päivän ilmaisu: Zuverlässigkeit eli luotettavuus

Ei tiivistynyt jännitys tänään. Sain aamusella mailissa käännöksen sairausvakuutukseen tarvittavista papereista. Laitoin mailiin heti vastauksena kysymyksen, että muistitteko myös faksata paperin vakuutusyhtiöön, mutta tähän mailiin en saanut vastausta. Lopulta päätin soittaa käännösfirmaan, josta sainkin tietää, että ”ei me mitään faksattu”. Vaikka monta kertaa sanoin asiasta käännösfirman toimiston työntekijälle (joka puhui ihan ok englantia), ei viesti joko mennyt perille tai sitten se vaan ei mennyt papereihin asti. Mutta jotain tällaista jo osasinkin odottaa, joten ei tämä suurta pettymystä tuottanut. Harmi vaan, että vakuutuksen saaminen siirtyi taas päivällä.

Soittelin myös vakuutusyhtiöön pariin otteeseen, mutta suora numero kontaktihenkilölleni ei ensimmäisillä soitoilla tuottanut tulosta vaan päätyi puhelinvaihteeseen. Ensimmäinen soittoni itse asiassa päättyi luurin korvaan lyömiseen, kun puhelinvaihde ei osannut ilmeisesti sanaakaan englantia (kyllä se itse asiassa jotain ymmärsi kolmannella soitolla) ja päätyi sitten sulkemaan puhelimen. Hienoa asiakaspalvelua. Kontaktihenkilöni lupasi soittaa huomenna kahdentoista aikaan, joten ehkäpä sitten tärppää.

Yritin pitkin päivää saada pois muuttamassa olevan suomalaisen vuokraisäntää kiinni, mutta tämä ei tuottanut tulosta. Pistin hänelle tekstiviestin ja viestin lankapuhelimen vastaajaan, joten toivottavasti kaveria kiinnostaa uusi vuokralainen ja hän soittaa minulle.
Pääsin ensimmäistä kertaa salillekin käymään täällä. Ihan ok paikalta näytti. Laitteet eivät tosin olleet ihan parhaasta päästä ja keskiverto suomalainen salillakävijä jää kaipaamaan muutamaa lisäkiloa eri koneiden painopakkoihin. Mutta koska tuo on työpaikan kautta halpa ja helppo (ei tehdä tarvitse esimerkiksi vuoden sopimusta), niin kyllä se minulle passaa.
Jujutsu-seurastakin sain vastauksen eilen lähetettyyn mailiin. Lysti on melkein kolme kertaa niin kallista kuin Suomessa (n. 550e vuosi) ja seura vaatii vuoden sopimusta. Pitää käydä kokeilemassa sitä ensin pari viikkoa ja liittyä sitten.

Huomenna yritän saada moottoripyörävakuutuksen, jotta voin käydä tilaamassa pyörän. Kokemukseni perusteella tämä ei vielä huomenna onnistu, mutta saanpa ensituntuman vakuutuksen hankkimiseen.