lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Korkeuksiin

Lauantai 27. päivä

Päivän ilmaisu: Fernsehetorn eli televisiotorni (ulkomuistista ko. sana, jotain jäi peruskoulusaksastakin muistiin)

Lauantain ohjelmaksi olimme sopineet sukulaisten kanssa Reinin rannalle viikoksi tulleen suuren huvipuiston (Kirmes am Rhein tjsp.). Ennen Kirmestä käväisimme televisiotornissa ihailemassa Düsselin maisemia. Näköalatasanne on 168 metrin korkeudella ja ravintola on tästä vielä muutamaa metriä ylempänä. Totisesti mukava paikka vierailla, eikä 3,2e hintakaan päätä huimaa.

Kirmeksessä emme menneet kuin yhteen laitteeseen, mutta tämä laite oli kyllä paras kokemani huvipuistolaite tähän mennessä. Laitteen kyljessä luki 6G ja 50 metriä sekä 100km/h. Laitteen ideana oli pyöriä kuten kellotaulun viisari kehää ympäri. Tämän laite teki varsin vakuuttavalla nopeudella. Jos kirmes tulee Düsseliin ensi vuonna ja sama laite on paikalla, niin menen ehdottomasti uudestaan. Lysti maksoi 7e ja oli koko rahan arvoista.

Ilalla kävin vielä ajamassa mopolla. Vaihteeksi onnistuin ajamaan punaisia päin. Jälleen kerran ensin oli nuolivalo vasemmalle ja heti valon jälkeen uusi punainen valo. Onneksi tällä kertaa katu oli täysin tyhjä, koska havahduin valoon vasta ohitettuani sen. Kolmas punaisen ohitus tällä viikolla, ei hyvin ala meikäläisen motoristin ura. Kapinallinen tahtomattaan :)