keskiviikkona, elokuuta 10, 2005

Dortmundin visiitti

Keskiviikko 45. päivä

Päivän ilmaisu: Stau eli ruuhka

Tänään käväisin Dortmundissa (n. 90km Düsselistä) mopoilemassa. Mitään erikoista syytä ei reissuun ollut, kunhan menin seuraksi ajelemaan, kun toisella mopoilevalla (sama kuin linnareissulla) oli sinne asiaa. Dortmund näytti samanlaiselta kuin Düsseldorf, joten tuskinpa siellä tulee paljoa vierailtua tulevaisuudessa. Matkalla pääsi jo vähän kokeilemaan mopoakin. 180km/h vauhdissa ei kiihtyvyys ollut enää päätä huimaavaa. Ehkäpä sen maksimin voisi sitten kokeilla, kun saa sisäänajon suoritettua kunnialla loppuun. Mittarissa n. 650km, joten vielä pitäisi 350km ajella ennen ensimmäistä huoltoa.

Dortmundin matkalle emme itse juuttuneet ruuhkaan, mutta taas sai ihailla seisovaa vastaantulijoiden puolta monen kilometrin matkalla. Sikäli vielä ikävää, että jonoja näyttää syntyvän mihinkä aikaan tahansa, koska mikään ruuhka-aika ei enää puolen yhdentoista aikaan illalla voi olla.

Tuli havaittua sekin tosiseikka, että ostin sitten liian lyhyet mopoiluhousut. Kaupassa ja muuten ovat hyvän mittaiset, mutta mopon päällä puntit nousevat liian ylös ja välillä yli saappaasta. Ikävä parin sadan euron (melkein) hukkaostos.