tiistaina, lokakuuta 11, 2005

Vaihteeksi moottoripyöräläppää


108. päivä

Päivän ilmaisu: Telefonmarketing eli telefoonimarkkinointi

Tulipas mokattua tänään kiireen takia. Juuri kun olin lähdössä jujutsureeneihin, joku telemarkkinointiheppu soitteli ja alkoi haastamaan saksaa. Yllätyin suuresti, kun puhelu jatkui kysyttyäni, että osaako vastapää englantia. Markkinoija vaihtui langan päässä ja tarina jatkui englanniksi. Minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä koeajamaan eri moottoripyöriä ja tästä olisi vielä maksettukin 50 euroa. He halusivat kuulemma saada uusien moottoripyörien ostajien kokemuksia koeajettavista moottoripyöristä. Sanoin ei, kun kuulin, että testi olisi Leverkusenissa Muistelin Leverkusenin olevan jossain sadan kilometrin päässä, mutta tosiasiassa sinne on vain 30km. Markkinoija lupaili soitella uudestaan, jos jotain tulisi lähemmäksi Düsseldorfia. Pistetään sormet ristiin.

Normaalia telemarkkinointia ei muuten ole ainakaan vielä tullut paikalliseen numerooni. Toivottavasti tilanne jatkuu tällaisena. Suomessa telemarkkinoijiin tuli kyllästyttyä pahanpäiväisesti ja nytkin Suomen numeroon näyttää tulevan puheluita tuntemattomasta lähteestä.

Lauantaina hankkimani ministereosarja on painonsa arvoinen kultaa. Kolme kuukautta ilman poppikonetta saa arvostamaan musiikkia. Ihmeen hyvin vielä soi, vaikka oli vaatimattomimmasta päästä. Vielä kun saisi telkkarin, niin hyvin menisi. Stereokaupoilla panin merkille, että joka paikassa myytiin vielä erillisiä kasettisoittimia. Suomessa en muista vähään aikaan nähneeni myynnissä kuin joitain käytettyjä kasettisoittimia.

Viimeinkin lauantaina postiluukusta kilahti moottoripyörän vakuutuksen lasku. Kyllä suomalaisen motoristin naama venähtää, kun lukee paikallisia vakuutushintoja. Maksan kahden vuoden bonuksilla (jotka joskus Suomessa autosta keräsin, Suomessahan ei saa siirrettyä enää ajoneuvoluokasta toiseen bonuksia) täyskaskosta 412,72e (liikennevakuutus 48,85e ja kasko 363,87e). Tuohon hintaan mopo joutuu seisomaan neljä kuukautta vuodesta. Laskin piruuttani Tapiolan weppilaskurilla Tapiolan tarjoaman vakuutuksen hinnan, jotka he olisivat minulta kynineet: 737e liikennevakuutuksesta ja 701e kaskovakuutuksesta. Ihan sydäntä kylmää, eikä meikäläisen menopeli ole edes kalleimpia vakuutettavia... Juuri muuten uutisissa oli tietoa, että Suomen moottoripyöräonnettomuudet ovat vähentyneet, kun onnettomuuksien määrä suhteutetaan vakuutusten määrän kasvuun. Hinnat vaan eivät halpene.

Tämä muuten saattaa kiinnostaa feedin käyttäjiä: http://saksassa.blogspot.com/atom.xml