torstaina, syyskuuta 29, 2005

Kenkiä ja paketteja



96. päivä

Päivän ilmaisu: Schuh eli kenkä

Tänään tulin havainnoineeksi työkaverin huomion johdosta, että saksalaisilla on tapana käyttää toimistotyössäkin normaaleita ulkokenkiä. Siinä missä suomalainen lykkäisi jalkaansa sandaalit, saksalainen pitää ulkokenkänsä jalassa. Ehkä saksalainen jalka ei hikoa samalla tavalla kuin suomalainen tai ehkä suomessa vaan on totuttu ottamaan talvella turhan lämpimät talvikengät jalasta. Jotkut saksalaiset kyllä käyttävät sandaaleita, mutta ei niitä samassa mittakaavassa käytetä kuin Suomessa. Voi olla myös, että ulkokenkien pitäminen jalassa kylään mennessä liittyy tähän. Ehkä kenkiä vaan ei ymmärretä vaihtaa sisäkenkiin tai yleensäkään ottaa pois sisälle mennessä.

Vessaa siivotessa kiittelin taas saksalaista muotoilua (luulisin vessanpöntön olevan saksalaista käsialaa, mutta en kyllä ole varma). Vessanpöntön puhdistaminen normaalin vessaharjan kanssa tuntuu olevan kohtuu mahdotonta, koska pönttöön on muotoiltu jyrkkiä kulmia ja paikkoja, jonne ei vesi mene tai harja mahdu. Lika tietenkin menee näihin kohtiin ja jää näkyviin. Kenties saksalaiset jaksavat jynssätä pönttöjään hammasharjan kanssa. Onneksi pönttö ei ole sitä mallia, jossa tarpeet jäävät ensin esille kuin tarjottimelle ja sitten vesi huuhtelee – jos huuhtelee – tavaran putkiston piiloon.

Mutta jotain hyvää löysin vaihteeksi. Ainakin DHL toimittaa paketteja pakettiasemalle, mistä postipakettinsa voi noutaa kellon ympäri. Postilaatikkoon tulee vain paketin tiedot ja paketin saa tiedot asemaan näpyttelemällä. Vaikka en ole itse käyttänyt tätä aparaattia, olen kuullut sen oikeasti toimivan ja idea ainakin kuulostaa järkevältä.

Pakettiasema on ainakin tuhat kertaa järkevämpi kuin saksalainen tapa toimittaa paketti naapuriin, jos paketin vastaanottaja ei ole kotona. Mahtaa pikkaisen harmittaa, jos naapurissa asuu epäluotettavia hörhöjä ja paketti ei ikinä tavoita oikeata vastaanottajaansa. Näin lueskelin eräälle ihmiselle käyneen 1500 euron kannettavan kohdalla. Kannattaa siis valita naapurustonsa tarkkaan tai olla tilaamatta postimyyjiltä, jotka käyttävät naapureille toimittavaa kuriiria. Niin joo, joillakin kuriireilla on kuulemma tapana jättää paketti rappukäytävään, jos sitä ei muuallekaan saa toimitettua (ainakin yhden tapauksen tiedän tällaisesta toimituksesta). Mutta eihän Saksassa ole varkaita tai muita epäluotettavia ihimisiä, eihän...

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olipa hauska lukea kuulumisiasi! En tiennytkään, että olet näin taitava kynäniekka. :) Koitahan jaksella siellä ja kirjoittele meidän iloksi lisää!

Minna-serkku

torstaina, lokakuuta 06, 2005 7:24:00 ap.  
Blogger SuomenEdustaja said...

mjoo... täähän on kohta saitin suosituin blogi, kun lukijoita näyttää piisaavan :)

torstaina, lokakuuta 06, 2005 10:11:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home