perjantaina, lokakuuta 14, 2005

DEG Metro Stars - kotijoukkuetta kannattamassa


111. päivä

Päivän ilmaisu: Schiedsrichter eli (kiekko)tuomari

Kävin katsomassa ensimmäistä kertaa kiekkopeliä muualla kuin Suomessa! Paikallinen joukkue DEG Metro Stars pelasi Frankfurt Lionsia vastaan Saksan mestaruusliigapelin. Düsseldorfin joukkueella on aika säälittävät puitteet. Joukkue kun pelaa kotipelinsä katetussa ulkohallissa. Ei tämä tosin menoa tuntunut haittaavan, mutta talvella voi kuulemma tulla vähän kylmä katsomossa. Tunnelma katsomossa oli kuin keskieurooppalaisilta jalkapallokentiltä. Huutoa, laulua sekä yleistä mekkalointia riitti – meininki oli ihan toista kuin Hakametsässä. Saksalainen ei selvästikään ymmärrä kunnioittaa tätä pyhää urheilumuotoa istumalla hipihiljaa katsomossa ja korkeintaan välillä jotain tuomaria tai maalia hieman kommentoiden. Saksalaiseen tapaan olutta sai juoda missä lystäsi eikä erillisiä anniskelualueita ollut. Ensimmäistä kertaa Saksassa oloni aikana join oluen muovituopista, jossa oli muuten 20 sentin pantti (siis ihan tavallinen kertakäyttömuki, ei semmoinen uudelleenkäytettävä muovimuki)! Piletti sikakatsomoon (eli seiso
makatsomoon) maksoi 14e. Istuma- ja seisomapaikoille oli varattu katsomon pinta-alasta yhtä paljon molemmille. Istumakatsomo näytti käyttäytyvän huomattavasti rauhallisemmin kuin sikakatsomo.

Peli oli hieman vauhdikkaampaa kuin Suomessa. Tilanteita tuli ja meni koko ajan. Vauhdikkuus johtui kenties SM-liigaa alemmasta taitotasosta, mutta oli sitä silti hauska katsoa. Tuomarien toiminnasta ei voi ihan samaa sanoa. Jäähyjä tuli herkästi, mutta toisaalta tuomarit eivät nähneet pelitapahtumia kovin tarkkaan ja tilanteita jäi puhaltamatta. Lisäksi tuomari löytyi yllättävän usein kiekon tai pelaajan tieltä. Peli päättyi 3-3 ja Düsseldorf hävisi pelin rangaistuslaukauskisassa.

Yksi asia jäi harmittamaan: unohdin ottaa Suomen maajoukkuepelipaitani mukaan. Ehkä sitten seuraavalla kerralla, jos tulee vielä lähdettyä.