tiistaina, marraskuuta 01, 2005

Mopo talviteloille


129. päivä

Päivän ilmaisu: Winter eli talvi

Talvi tuli, kun mopo asettui talliin sijoilleen. Nyt sitä ressukkaa odottaa neljän kuukauden paikallaan olo. Sunnuntaina käväisin vielä ajamassa Bochumissa ja kaasuttelin ”karstat pois” koneesta. Bochumissa käväisin oikeastaan vain siksi, että tiesin missä se on. Nyt ei tarvitse käydä enää sielläkään, koska keskusta ei hirveästi säväyttänyt. Bochumista ei jäänyt mieleen oikeastaan muuta kuin sieg hailia torilla kovaan ääneen huutanut kaveri. Kaveria tuli rauhoittelemaan oikein kaksi poliisipartiota, vaikka mitään muuta ei tainnut tapahtua kuin pientä huutelua. Herkkänahkaisia nämä noista Hitler-viitteistä. Bochumista lähdettäessä sain sydämentykytyksia, kun mopo ei inahtanutkaan käynnistysnapin painamisesta. Pari minuuttia ehdin ihmettelemään ja mopoa pintapuolisesti tarkastelemaan, kun huomasin moottorin tappokytkimen olleen off-asennossa. Joku näppäräsorminen kävelijä lienee räpeltänyt kytkintä.

Bochumista kotiin tullessa ihmettelin kovasti oikeanpuoleisen kaistan tukkeututumista ja kahden muun kaistan hyvää vetoa. Vasta jonon melkein ohitettuani huomasin, että kaikki jonottivat kaistalla, koska tietyön takia se oli ainut, josta pääsi Düsseldorfiin. Vähän aikaa siinä sadattelin ja sitten poikkesin Essenin laitakaupungilla etsimässä uuden liittymän (ilman jonoa tällä kertaa). Tämä lienee kolmas kerta tänä kesänä, kun olen ajanut vastaavassa tilanteessa oikean liittymän ohi.

Kun Düsseldorfin kävelijöiden liikennevaloissa on keltainen valo, muualla näyttäisi olevan yksi vihreä valo ja kaksi punaista. Kävelijöiden keltaista liikennevaloa ei ilmeisesti juuri muualla ole. Kahta punaista valoa en kyllä ymmärrä, mutta niin se vain on. Täytyy selvitellä asiaa.

Lauantain suomipileet olivat menestys. Paikalle saapui viitisenkymmentä ihmistä ja moni teki uusia tuttavuuksia, mikä onkin suomipileiden kantava ajatus. Aluksi kävimme suorittamassa kulttuuriohjelman Kaiserswerthin linnaraunioita katsellen ja sitten siirryimme syömään. Syömisen jälkeinen ohjelma oli pelkästään irkkuravintolan alakerrassa istumista ja ihmisten kanssa rupattelua.

Maanantaina vietettiin Halloweenia. Halloween näyttäisi olevan Saksassa hieman suurempi juttu kuin Suomessa. Joka ravintola oli täynnä ja moniin paikkoihin maksoi jopa sisään. Myös halloweeniin kuuluvaa pukeutumista näkyi siellä täällä, mutta itse en vaivautunut. Jotkut innostuivat koristelemaan näyttävästi pihansa, mutta näitä taloja en montaa nähnyt.

Puut tuntuvat tiputtavan lehtensä yhdellä kertaa ja yhtä aikaa. Joillakin kaduilla lehtiä on kertakaikkiaan valtavasti. Yksi syy lehtien näennäiseen paljouteen voi olla niiden iso koko. En silti Suomessa muista vastaavaa nähneeni pienemmilläkään lehdillä. Toisaalta Suomessa ruska-aika voi olla pitempi ja sen takia lehtiä on koko ajan vähän.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tästä kertomuksesta on unohtunut Halloween-yön mustan kaverin tarina kokonaan :)
-jarli

torstaina, marraskuuta 03, 2005 12:31:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Täällä Berliinissä on ainakin jalankulkijoiden liikennevaloissa ihan normaaliin suomalaiseen tapaan yksi punainen ja yksi vihreä, pyöräilijöille on sitten autoilijoiden kaltaiset kolmivaloiset viritykset.
Leipzigissa sitten taas ilmestyy vielä sellaisia valoja jotka on kai "yhdistetty" jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Tällöin kuvassa on loogisesti sekä pyörä, että jalankulkija

tiistaina, marraskuuta 15, 2005 9:01:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home