perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Karnevaalit 2. päivä


244. päivä

Päivän ilmaisu: Eishockey eli jääkiekko

Tälle päivälle suunnitelmissa oli shoppailua Düsseldorfissa ja siirtyminen Kölniin kiekkopeliä katsomaan ja karnevaaleja jatkamaan.
Perjantai ja lauantai ovat enemmän tai vähemmän karnevaalien välipäiviä, mutta karnevaalit näkyivät katukuvassa. Jo päivällä kaupungilla liikkui tavallisesta poiketen humalaisia saksalaisia. Altstadtin kadut olivat suurinpiirtein puhtaat päivällä, vaikka edellisenä iltana ne olivat enemmän kuin sotkuiset. Nopsaan puhdistivat.

Kölnissä tapasimme joukon muita suomalaisia ja Venäjä-Suomi -ottelua seurasi noin viisitoistahenkinen porukka. Joukossa jopa yksi ruotsalainen. Ottelu oli todella mukavaa katsottavaa (päättyihän se 4-0 Suomelle) ja baarin henkilökunta tuli pelin lopussa rauhoittelemaan joukkomme juhlintaa. Emme tosin tehneet muuta kuin laulaneet Den glider innin ja Maamme-laulun, mutta ilmeisesti tällaista mekkalointia ei sporttibaarissa suvaittu. Saksalaiset kyllä pitävät itse vastaavaa meteliä jalkapalloa katsoessaan, mutta ei kai kiekkoa sitten ymmärretä samaan tapaan.

Kiekkopelin jälkeen piti vielä jatkaa matkaa Kölnissä, mutta edellisen päivän taisteluväsymys tai kiivas kiekkopeli hyydytti porukkaa siinä määrin, että katsoimme paremmaksi lähteä takaisin Düsseldorfiin.