torstaina, helmikuuta 23, 2006

Karnevaalit 1. päivä


243. päivä

Päivän ilmaisu: Altweiberfastnacht eli karnevaalitorstai (vanhojen kettujen/ilkeämielisten karnevaali?)

Kauan odotettu päivä koitti, nimittäin karnevaalitorstai. Suomivahvistukset laskeutuivat puoli kuudelta ja tästä suoriuduimme ennätysajassa Altstadtiin. Ennätysaikaa tosin hieman pidensi raitiovaunun poikkeusreitti ja tästä aiheutunut pienimuotoinen eksyminen. Ratikat eivät kulje karnevaaliaikaan Altstadtiin vaan kiertävät sen kaukaa. Puolen tunnin aerobinen harjoitus ei silti tehnyt pahaa ennen muita harjoitteita.

Karnevaalitorstai on päivä, jolloin naiset ottavat vallan. Miehillä pitää olla kravatti kaulassa ja naiset sitten leikkaavat kravatin pään pois. Jos kravattia ei ole, leikataan jotain muuta, kuten esimerkiksi parta tai kengännauhat. Pomo kertoili, että joku onneton oli käynyt hänellä työpaikkahaastattelussa karnevaalitorstaina. Haastateltava oli pukeutunut parhaimpiinsa saksalaiseen tapaan ja oli ollut itkun partaalla nopealiikkeisen naisen leikattua haastateltavan kravatin. Aina ei voi voittaa.

Altstadt oli torstaina tupaten täynnä. Kadut oli päällystetty lasinsiruilla ja ihmisiä oli tasan tarkkaan niin paljon kuin kadulle mahtui. Musiikki pauhasi joka puolella ja baareissa oli valtava tungos. Taisin ensimmäistä kertaa jonottaa baariin sisälle. Suurella osalla ihmisistä oli jo täysi karnevaaliasustus päällä, vaikka torstai ei kai ole vielä varsinainen pukupäivä. Muuten torstai jatkui perinteisin menoin Altstadtissa, joten ei siitä sen enempää.