sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006

Mesta paikka


239. päivä

Päivän ilmaisu: Fahrradschlauch eli polkupyörän sisäkumi

Düsseldorf taitaa sittenkin olla mesta paikka, kuten ex-mäkihyppääjälegenda asian ilmaisisi. Lauantaina lähdimme Suomen pelin jälkeen katsomaan erääseen Düsseldorfin lähiöön kasattua telttaa. Teltasta kuului kova mekkala pitkän matkan päähän. Vaikka asukastiheys on Düsselissä vähän eri luokkaa kuin Tampereella, voisi teltan pystytyspaikkaa verrata vaikka siihen, että Lielahteen olisi kasattu teltta jonnekin pellolle keskelle ei mitään. Teltta ei ollut mikään pieni, sisään mahtui varmasti 200-300 henkeä. Kaikki sisällä olijat - meitä lukuunottamatta - olivat pukeutuneet karnevaaliasusteisiin. Tarjoilijat kantoivat pöytiin olutlasien asemesta oluttynnyreitä ja porukalla oli hyvä vauhti päällä. Harmi vaan, että porukan keski-ikä oli siinä viidenkymmenen nurkilla, mutta kohotti silti karnevaaliodotuksia meikäläisen kohdalla. Jos nimittäin lähiössä päästään tällaiseen vauhtiin vähän vanhemmallakin porukalla jo ennen varsinaisia karnevaaleja, mitä keskustassa tapahtuneekaan karnevaalien aikana!

Saksassa on ikävän hankalaa yrittää seurata Suomen kiekkopelejä. Asiaa tietty hankaloittaa entisestään se, että en ole vieläkään saanut hankituksi tv-korttia, mutta toisaalta tv-kortillakaan ei voi seurata olemattomia lähetyksiä. Rakas Yleisradiomme näytti netissä vielä vähän aikaa sitten olympialaisia, mutta nyt sekään ei enää toimi. Onneksi sentään Radio Suomesta kuulee kisaselostukset. Suomi-Kanada -pelin näin kaverilla saksaksi dubattuna. Kyllä oli Mertarantaa ikävä. Karnevaalit tulevat muuten todella pahasti pelien päälle. Jos Suomi pääsee finaaliin, pitää sunnuntaina pitää kiekkotauko (sunnuntai menee varmaan muutenkin levon merkeissä).

Tulipa taas tapeltua polkupyörän kanssa. Töistä palaillessani huomasin eturenkaan olevan melkein tyhjä. Ei auttanut muu kuin lähteä uuden sisäkumin metsästykseen. Koska ulkokumissa tai vanteessa ei lue pyörän tuumakokoa, yritin päätellä oikean tuumakoon mittaamalla pyörän koon. Sekä sisä- että ulkokehä näytti jäävän 26 tuumaan, joten päättelin pyörän koon olevan 26 tuumaa ja kävin ostamassa sisäkumin. Kuinka ollakaan, 26 tuumainen oli liian pieni ja jouduin hakemaan seuraavana päivänä 28 tuuman sisäkumin. Tulipahan opeteltua sisäkumin vaihtamisen taito. En olisi varmaan muuten tehnyt hommaa itse (vaikka siinä säästikin selvää rahaa), mutta kun tiesin homman kestävän monta päivää korjaamossa ja ajattelin, että turha viedä pyörää korjattavaksi paikkaan, josta saa aina lisäongelmia. Saapa nähdä monta viikkoa menee, kun kerron seuraavasta polkypyöräongelmasta...

Siperia opettaa. Olen alkanut tiskaamaan astiat siten, että lasken altaaseen vain vähän vettä ja sitten pesen yhden astian. Huuhtelen astian laskemalla veden muun tiskiveden joukkoon. Kun toista pesuallasta ei ole, näin on pakko toimia, ellei sitten halua ensin pestä kaikkia astioita ja sitten huuhdella. Kun lasken huuhteluveden pesuveden joukkoon, säästän arvioni mukaan noin 50% vettä normaaliin pesutapaani verraten. Tämä arvio perustuu siihen, että normaalitiskin lopussa tiskiallas on niin täynnä, kuin normaalisti siihen pesuvettä laskisin. Luonto kiittää luonnonystävää.

Sitten odottamaan karnevaaleja.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Muistappa toi veden kulutus käydessäs meillä saunavieraana!

-Riku

maanantaina, helmikuuta 20, 2006 4:20:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home