maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Karnevaalit 5. päivä


247. päivä

Päivän ilmaisu: Rosenmontag eli karnevaalimaanantai (ruusumaanantai)

Työpäivä katkaisi meikäläisen karnevaalijuhlinnan. Maanantain kulkueet ja itse karnevaalin päätapahtuma jäi siis näkemättä. Ensi vuonna pitää mennä Kölniin katsomaan maanantain kulkueita. Kulkueista ihmiset heittelevät suuren määrän karkkia ja muuta pikkuesineistöä abi-ajelun tapaan suuren mekkalan saattelemana. Sen verran karnevaalit vielä elämään vaikuttivat, että aamusella työmatkalla ei paljon ihmisiä liikkunut ja iltasella kaupat olivat suljettuna. Ja tietenkin kaduilla liikkui humalaisia saksalaisia.

Jos joku joskus kertoo Keski-Eurooppalaisten poikkeuksellisen tyylikkäistä juomatavoista, suosittelen tutustumaan Reinin alueen karnevaalijuhlintaan. Ei todellakaan tyylikästä, vaan perinteistä humalaista örveltämistä. Karnevaalit jäivät kokonaisuutena positiivisesti mieleen ja minusta oli varsin hauska seurata muiden hauskaa pukeutumista ja itse pukeutua hauskasti. Suosittelen karnevaalimatkaa itse kullekin!

Tänään tuli todettua sekin, että saksalaiset eivät tiedä mitään kiekosta. Jokunen tiesi sunnuntain pelin tuloksen, mutta eivät ne kyllä mitään muuta sitten tienneetkään. Sivistymättömät.