sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Kevät!


274. päivä

Päivän ilmaisu: Frühlingsanfang eli kevään alku

Kevät on virallisesti alkanut! Lämpöä oli tänään parhaimmillaan +18 astetta. Lämpöaalto alkoi perjantaina ja sen mukana tulivat sateet. Pitkään pääsi polkemaan kuivana töihin, mutta nyt luvataan viikoksi eteenpäin sadetta. Ennusteet eivät kyllä ole kovin tarkkoja, sillä perjantaista sunnuntaihin piti sataa kovaa, mutta eipä paljon sateita näkynyt loppujen lopuksi.

Vesimittarin vaihtaja kävi. Ennakkopeloista poiketen kaveri vaihtoi kaikki mittarit ja nyt on taas kiva mittailla veden kulutusta uusilla mittareilla. Aikaa meni puoli tuntia ja kaiken kaikkiaan kivuton operaatio itselleni. Loistavaa!

Lauantaina kävin Düsselin (viihde)elektroniikkakauppoja läpi ja etsin mopokäyttöön sopivia navigaattoreita. Tuloksena oli nolla löydöstä. Aivan uskomatonta. Hein-Gericken myyjä osasi kertoa yhden ainoan liikkeen koko kaupungissa, jossa moottoripyöräilyyn sopivia naveja olisi hyllyssä, mutta tämä liike on lauantaina auki ainoastaan 10-12. En tietenkään ollut vielä tuolloin kaupungilla, joten liike jäi katsastamatta. Ehkä naveja ei sitten kannata pitää kaupassa ja ihmiset ostavat ne aina weppikaupasta. No, niin tein minäkin ja navi on tilauksessa Suomesta Marinea-nimisestä verkkokaupasta hintaan 672,2e toimituskuluineen. Saksasta sama laite olisi toimitettuna ollut noin 30e halvempi, mutta siinä ei sitten olisi ollut suomenkielisiä käyttöoppaita. Lisäksi otan takuun mieluummin Suomen maahantuojalta, koska takuuajan eli kahden vuoden sisällä olen kuitenkin jo Suomessa. Ihmeen pieni hintaero tuolla laitteella maiden välillä. Joku vihjaili jossain keskustelufoorumilla, että Garmin pitäisi laitteen hintakilpailua jotenkin silmällä, eikä salli ”polkumyyntiä”.

Sunnuntaina oli DTM-kauden avaus sopivasti täällä Düsseldorfissa. Avauskaupunki kuulemma vaihtelee vuosittain ja minulle onnekkaasti sattui tänä vuonna. Tapahtumaa oli katsomassa arvion mukaan noin 135 000 ihmistä ja Königs Allee oli aivan täynnä porukkaa. Pääosassa tapahtumaa oli DTM-autojen ajaminen ympäri Kö:tä kumin ja bensan katkun saattelemina. Mielestäni tapahtuma oli pääosin aikas tylsä, vaikka näimmekin DTM-autot ja -kuljettajat lähietäisyydeltä. Häkkinen tuntui olevan suuri tähti saksalaisten mielestä. Ehkä joku fani olisi nauttinut tilaisuudesta enemmän.

Kuulin eräältä expattina työskentelevältä, että hänen asuntonsa oli putsattu ylimääräisestä elektroniikasta. Ensimmäisen kerroksen kerrostaloasuntoon oli menty sisään rapun ovesta. Ei kuulemma ollut paljoa murtojälkiä, vaikka ovi oli ollut asiallisesti takalukossa. Pitäisiköhän hankkia kotivakuutus...

Ei mikään erityisen mielenkiintoinen viikko, mutta olipahan jotain tekemistä.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Se on hyvä kun olet noin varmasti päättänyt koska tuut takaisin. No kohta sulla on joku saksalainen hilda kainalossa ja jäät sinne :)

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006 8:50:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home