sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Viimeinkin ajamaan taas!


260. päivä

Päivän ilmaisu: Krankheitsurlaub eli sairausloma

Takaisin normaaliin kirjoitusrytmiin. Viikko oli aika poikkeuksellinen lyhyen työaikansa takia. Mutta eipä tuo mitään, sairausloma meni ihmeen sujuvasti kotona pyöriskellessä.

Keskiviikon lääkärikeikka oli aivan turha. Tällä kertaa jouduin odottamaan vastaanotolla yli tunnin lääkärille pääsyä. Itse lääkärin näkeminen oli suunnilleen sitä, että lääkäri kysy onko olo ok ja minä siihen, että joo. Toisaalta muutos ei ollut kovin merkittävä maanantaihin nähden. Itse arvelen, että lääkärin määräämät antibiootit eivät vaikuttaneet yhtikäs mitään. Edelleen on välillä pientä mojotusta vasemmalla puolella hampaissa sekä silmässä ja maanantaihin mennessä nenän kohdan kipu oli jo hävinnyt (eikä ole ainakaan vielä palannut). Mutta saipahan saikkua ja sai lepäillä pari päivää rauhassa. Saa nähdä paljon lääkäri lopulta kustantaa. Huhtikuussa pitäisi tulla lasku.

Keskiviikkona käväisin ajamassa pienen lenkin mopolla ja torstaina menin töihin sillä. Aika kylmää hommaa ajaminen vielä, mutta olihan se hauska taas päästä mopon sarviin. Torstaina töistä palatessa piti ajaa vähän kiertotietä kotiin. Pienen eksyilyn takia matkaa kertyi yli kolmekymmentä kilometriä normaalin seitsemän asemesta. Ei silti, ajaminen oli niin hauskaa, ettei eksyilyllä väliä. Tällä kertaa ajoin vahingossa jopa lentokentän terminaalille, kun viimeksi yrittäessäni en terminaalille päässyt (jälleen pientä eksymistä). Mopoilu muistutti jo muutamalla kilometrillä vaarallisuudestaan. Ensin eräs auto yritti kääntyä vasemmalle eteeni. Olin itse ajamassa suoraan vasemmalle kääntyvän auton takana ja edestäni vasemmalle kääntymässä ollut ei aluksi huomannut minua. Olin kuitenkin sen verran varovainen ja tilanteen tasalla, että edessäni olleelle autoilijalle jäi aikaa havaitsemiseeni. Pelti ei olisi tosin rytissyt, vaikka ei olisi huomannutkaan, koska ajoin tilanteeseen todella hiljaa. Toinen tilanne oli lentokentällä pyöriessä. Jostain syystä lentokentän silloissa on 40 – 50 senttiä leveät metalliliitokset (lämpölaajenemista varten varmaan), jotka vastaavat märkinä pidoltaan jotakuinkin jäätä. Heilauttaa mukavasti pyörää kaarteessa, kun etupyörä siirtyy ensin muutaman kymmentä senttiä sivulle ja heti tämän jälkeen takapyörä. En muualla muista nähneeni kaarteessa tällaisia ansoja. Moottoriteiden liittymissä nämä olisivat varsinaisia surmanloukkuja. Kentällä nopeusrajoitus on sentään 30km/h, joten siellä ongelma ei ole niin paha.

Kelit ovat vieläkin olleet kylmiä. Eilen tuli hieman lunta ja tänään on lämpötila ollut nollan tuntumassa. Viime vuonna maaliskuussa oli ollut maksimissaan +20 astetta ja minimissään -5 astetta. Nyt taitaa olla paljon kylmempi maaliskuu. Huhtikuussa muuten viime vuonna +20 – 0 ja toukokuussa +30 – 0. Toivottavasti tulee kohta lämmintä.

Ensi viikolla sitten kova yritys päästä BMW-kauppaan renkaita potkimaan. Ellen sitten keksi jotain parempaa tekemistä lauantaille, saapa nähdä.

(kuva karnevaaleilta baarista, jossa saa juotavaa mielenkiintoisesta tarjoiluastiasta)