sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Lomille lompsis


351. päivä

Päivän ilmaisu: Urlaub machen eli lomaa tehdä (eli lomailla :)

Normi viikko takana. Ei mitään sen kummempaa.

Lauantaina oli kantis. Normaaliin irkkupubivierailuun lisättiin grillailu Reinin rannalla. Reinin rannalla on paljon kivoja grillauspaikkoja ja grillaajia oli paikan päälle tullut kovasti paljon. Onneksi rantaa on sen verran, että suomalaisporukkamme mahtui joukkoon ilman ongelmia. Grillailu sujui kommelluksitta +30 asteen lämpötilassa. Taas olisi ollut kiva, jos olisi ollut uimapaikka grillauspaikan likellä, mutta eipä vaan ollut. Reinissä jotkut käyvät uimassa (ei tosin keskustan kohdalla), mutta itse en kyllä siihen sotkuun haluaisi mennä. Illemmalla kun menimme normaalityyliin paikalliseen irkkupubiin, ei portsari meinannut päästää meitä sisään. Vasta muun henkilökunnan tunnistettua porukan, pääsimme sisään. Pokea en ole kyseisessä paikassa nähnyt kuin karnevaalien aikaan. Yrittävät pitää englantilaishuligaanit ja muut jalkapalloidiootit ulkona ravintolasta. Peliä siellä tietenkin näytettiin, kuten muissakin ravintoloissa, mutta haluavat siistimpää asiakaskuntaa.

Saksan jalkapallon MM-kisat alkoivat Saksan avajaisvoitolla. Kadulla sai kuulla kyllästymiseen asti torvea soittavia autoilijoita ja moni on virittänyt autoonsa ja asuntoonsa Saksan lipun mahdollisimman näkyvälle paikalle. Jos yksi voitto aiheuttaa tämmöisen hulivilinän, niin toivoa sopii, että Saksa ei voita koko turnausta. Hermo siinä menisi meikäläiseltä. Lisäksi salaisesti toivon, että Espanja ja Englanti jäävät myös kauaksi voitosta, koska muuten kärsin töissä huonekavereiden vouhottamisesta koko vuoden. Töissä ihmiset olivat maalanneet kasvoihinsa lippuja ja olivat pukeutuneet jalkapallofanimaisesti. Vaatekaupat, ruokakaupat ja oikestaan kaikki kaupat myyvät kisakrääsää. Harmi, että Suomi ei pelaa, koska täältä voisi löytää muutoin halpoja Suomi-paitoja tai muuta Suomi-krääsää.

Kohta pitää alkaa lomaa tekemään. Blogi menee loman myötä myös tauolle, mutta satunnaista kirjoittelua on varmasti luvassa. Syksymmällä sitten taas täsmällisempää raportointia syvältä Saksasta. Kohta pitäisi kirjoittaa myös yhteenveto männävuodesta, mutta saakoot se vielä odottaa.

(kuva Luxemburgin vanhasta kaupungista)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Odotas vaan jos Turkki voittaa (tai pärjää kohtuullisesti) - silloin siellä vasta kaaos on.

--
pv

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006 3:57:00 ip.  
Blogger SuomenEdustaja said...

Seurataan niitä kisoja... Turkki ei pelaa. Saksanturkkilainen työkaveri tuota voivotteli kovaan ääneen. Mutta entä jos Iran voittaa, sitten vasta kaaos nähdään, kun pommit paukkuvat ympäri maalimaa :)

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006 5:54:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home