torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Düsselistä Zürichiin 16 tunnissa


355. päivä

Päivän ilmaisu: Reise eli matka

Tästä muutama päivä tai viikko eteenpäin kirjoitukset eivät liity suoranaisesti Saksaan. Liityin torstaina nimittäin Suomesta alkaneeseen Eurotour 2006 –eurooppamatkaan, tavoitteena ajaa ympäri Eurooppaa oman arvaukseni mukaan 4786 kilometriä. Itse asiaan siis.

Eurotourille lähdettiin 1300cc Suzuki Hayabusalla, 1200cc BMW K1200R:llä, 750cc Yamaha Viragolla ja 600cc Honda CBF:llä. Hayabusa on matkasportti, K1200R nakupyörä, Virago jalat-edellä-hautaan-custom ja CBF jonkin näköinen matkapyörä. Itse ajoin tietenkin CBF:ää. Kutsutaanpa kuljettajia pyörän merkistä johdetulla lyhenteellä eli merkin ensimmäisellä kirjaimella (esim. Honda on H).

Ensimmäisen päivän ajomatka oli haasteellinen 700km pyrähdys Düsseldorfista Sveitsin puolelle Zürichiin. Emme olisi halunneet ajaa näin pitkää matkaa yhdessä päivässä, mutta Sveitsissä meitä odotti Y:n järjestämä majoitus hänen tuttunsa luona, eikä tutulle kuulemma sopinut kuin to-la majoittaminen. Matkalla saimme taivaan täydeltä niin hellettä, sadetta kuin rakeita, joita jouduimme pakenemaan erään rautakaupan pienen katoksen alle. Onneksi emme kohdanneet Suomen uutisissa näytettyä paria päivää myöhemmin satanutta kananmunan kokoisten rakeiden kuuroa, joka samalla aluella rikkoi autoja ja muuta.

Olimme suunnitelleet ajavamme osan matkaa maisemareittiä ja osan moottoritietä. Moottoritiepätkät olivat tylsiä, mutta mäkiset metsätiet ja erityisesti Reinin jokilaakso olivat mukavaa ajomaastoa. Matkalla poikkesimme yhdessä Reinin varren monista linnoista, mutta tämä linna ei ollut mitenkään erikoinen sinänsä. Reinin varrella näytti olevan sen verran majapaikkoija, että sieltä saisi varmasti varaamattakin kivan hotellimajoituksen. Eräs linnakin oli valjastettu hotellikäyttöön ja etäältä näytti kokeilemisen arvoiselta paikalta. (Harmillisesti GPS:n jälkimuisti ei riitä tuhansien kilometrien päähän, joten en pysty jälkikäteen kirjoittamaan tarkkaa reittiä.)

Matkaa kertyi 680km ja tien päällä olimme aamu kahdeksasta iltakymmeneen eli 16 tuntia.

Päivän tappiot: B:n kamera kävi uimassa Düsseldorfin Königs Alleen kanavassa (tämä kyllä tapahtui jo keskiviikkona, mutta menkööt).