torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Rocketeer


362. päivä

Päivän ilmaisu: Rakete eli raketti

Boulognessa bongasimme täysin sattumalta ravintolan ruoka-alusista La Coupole –nimisen museon, joka sijaitsi sopivasti matkan varrella. La Coupole on iso bunkkeri, joka on rakennettu saksalaisten V-rakettien laukaisemista varten. Ihan käymisen arvoinen paikka, vaikka ei sieltä yhtään V-rakettia ammutukaan. Liittoutuneet kun yrittivät ihan toden teolla tuhota kiinteitä laukaisualustoja ja saksalaiset älysivät nykyisten sotaoppien mukaisesti, että on parempi pitää alustat liikkuvina. Pari tuntia museossa reissun aikana ja reissun kulttuuriannos täynnä.

La Coupolesta ajoimme Bruggeen, jota kutsutaan (kai) Belgian Venetsiaksi. Bruggessa on ainakin paljon kanaaleita, jos ei muuta. Käymisen arvoinen paikka, vaikka itse olin jo toistamiseen siellä.

Belgiasta siirryimme Alankomaiden puolelle siinä määrin sujuvasti, että emme havainneet rajan vaihtumista. Jossain vaiheessa vain päättelimme olevamme Alankomaiden puolella, koska kieli oli vaihtunut toiseksi ja liikennemerkit olivat erilaisia kuin aiemmin.

Olimme suunnitelleet ylittävämme matkalle sattuneen vesistön kartassa näkyneellä lautalla, mutta sattuikin niin, että lautta oli korvattu 6,6km pitkällä tunnelilla. Tämä tunneli olisi aivan omiaan huippunopeuksien testaamiseen, koska se oli suunnilleen suora ja tunneliin ei tule mitään yllättäviä ajoesteitä. Harmi vaan, että tunneli ei ole Autobahnia.

Matkamme määränpää oli Goes-niminen kaupunki. Emme olleet varanneet hotellia etukäteen ja eksyilimme navin avustamana rautatieaseman hotellille. Ei mikään mahdottoman huono valinta, mutta ei kenties paraskaan.

Matkaa kertyi 300km ja päivä oli ensimmäinen täysin sateeton.