sunnuntaina, syyskuuta 03, 2006

Ferrareita


Sunnuntai 435. päivä

Päivän ilmaisu: Angemessen eli sopiva

Vakuutusyhtiö lähetti minulle tällä viikolla uuden laskun. Laskun loppusumma tippui vaatimattomat 1050 euroa eli tälle vuodelle maksettavaa tuli 653,29e. Valittaminen siis kannatti ja ensi vuoden lasku tulee oikealla vahinkoluokituksella. Työkaveri kertoi, että ADAC eli paikallinen autoilijajärjestö tms. on ottanut kantaa vakuutusyhtiöiden tapaan laskuttaa liikaa asiakkailtaan ja palauttaa liikamaksut vain erillistä pyyntöä vastaan. En ole siis ainut vakuutusyhtiön huijaama asiakas.

Käväisin lauantaina kaverin kanssa muuten vaan Nürburgringiä katsomassa ja onneksemme havaitsimme, että siellä oli meneillään jonkin näköiset ferraripäivät. Radalla ajoi Ferrarin F1-kalustoa arvatenkin 60-luvulta tähän päivään asti ja tiet olivat täynnä erilaisia Ferrareita. En varmaan ole ikinä nähnyt niin kallista parkkipaikkaa kuin nyt Nürburgringillä. Harmikseni oma kamerani jäi kotiin, enkä saanut napattua mitään hyviä kuvia tapahtumasta. Nürburgringilla pitänee käydä vielä uudestaan jossain vaiheessa, koska kuulin, että siellä on elämysmaailma (huvipuisto), jossa pääsee G-voimasimulaattoriin. Jotain muitakin kivoja laitteita taisi olla, mutta en muista tähän hätään mitä.

Veroneuvoja oli tallettanut tililleni yhdeksän euroa siitä hyvästä, että suosittelin häntä suomalaiselle kaverilleni. En tiennyt, että tällainen tapa on olemassa eikä minulla ole mitään havaintoa siitä, miksi hän maksoi juuri yhdeksän euroa. Nyt sitten etsimään lisää veroneuvonnan tarpeessa olevia ja takomaan puhdasta verotonta(?) rahaa palkkioiden muodossa!

Vuokraisännän motivaatio jääkaapin vaihtamiseen ja uuden parvekkeen oven järkkäämiseen lienee kadonnut. En ole saanut mitään vastausta viikko sitten lähettämääni sähköpostiin. Tarvinnee vielä lähettää yksi maili ja sitten yrittää taas soittaa. Huomenna ajattelin soittaa myös BMW-liikkeeseen ja kysyä vara-avaimesta. Jos en väärin arvaa, myyjä toteaa avaimen odottaneen siellä jo jonkin aikaa ja että minun pitäisi hakea avain paikan päältä. En ajatellut Esseniin enää vaivauta tämän asian takia, joten odotettavissa on taas jotain hankaluuksia.

Ylitöiden teko Saksassa ei ole niin helppoa kuin Suomessa. Normaalit ylityöt sekä lauantaiylityöt korvataan 35% korotetulla palkalla ja sunnuntaina taisi olla 65%. Jotta ylitöitä voisi tehdä, siitä pitää ilmoittaa paria päivää ennen pomolle, joka sitten pyytää lupaa henkilöstöhallinnolta ja työntekijäneuvostolta (works council tai saksaksi betriebsrat). Kiireellisessä tapauksessa henkilöstöhallinnon ja työntekijäneuvoston luvat voidaan pyytää jälkikäteen. Normaalisti kuitenkin tilanteet pitää ennustaa paria päivää etukäteen ja sitten tarvitsee kolmen eri instanssin luvat ylityön tekemiseen. Tällainen järjestely motivoi suunnattomasti tekemään pitempää päivää. Toisaalta Suomeen nähden ylipitkän päivän (45min joka päivä) jatkuva tekeminen ei muutenkaan innosta jäämään työpaikalle minuuttiakaan pidemmäksi aikaa.

Siinä taisi olla tämän viikon tapahtumat eli paljoa ei ollut kerrottavaksi. Kelit näyttäisivät muuttuvan takaisin kesäisiksi. Viiden päivän ennuste näyttää aurinkoa ja n. 25 astetta joka päivälle. Mahtavaa!