keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Ajoreissu Itävaltaan alkaa


459. päivä

Päivän ilmaisu: Anreise eli matka

Olin suunnitellut lähteväni tänä vuonna uudelleen Alpeille ja keskiviikkona alkoi kesän toinen moottoripyöräreissu. Koska Sveitsissä olin jo käynyt (tosi lyhyt vierailu sinänsä), ajattelin lähteä Itävaltaan. Itävaltalainen ex-kollega evästi minua hyvillä vihjeillä ja oikeastaan koko Itävallan osuus meni hänen keksimänsä reitin mukaan. Toki olin kuullut monesta kohteesta muiltakin Itävallan kävijöiltä, joten en ihan hänen aivoitustensa vallassa matkaan lähtenyt.

Olin suunnitellut matkasta maksimissaan seitsemänpäiväistä eli paluu viimeistään tiistaina Saksan yhtenäisyyden vuosipäivänä. Yhtenäisyyden päivä on yleinen vapaapäivä Saksassa ja todella moni pidensi viikonloppuaan ottamalla maanantain vapaaksi.

Edellisestä reissusta viisastuneena en ottanut ohjelmaan järjettömän pitkiä ajopäiviä. Ensimmäisen päivän ajattelin puhtaaksi siirtymäksi lähemmäksi Alppeja ja kilometrejä piti tulla noin 500. Kaksi ensimmäistä majapaikkaa olin varannut eli Etelä-Saksassa ja Innsbruckissa oli ennakolta tiedossa majoitus. Loppumatkalle en tiennyt majoitustani etukäteen, mutta lomakauden ollessa suunnilleen ohi joka paikassa oli huone vapaa -kylttejä.
Ensimmäinen rasti oli Albstadtissa (tarkemmin sanoen Stetten-Frohnstettenissä). Matkalla koukkasin Karlsruhen kohdalta Schwarzwaldiin, koska olin kuullut, että siellä olisi hauskoja teitä. Sattumalta eksyin Neuenbürgin kylään ja koska kylällä oli oma linnansa, kävin sen tarkastamassa. Tylsä. En suosittele linnaa. Kylä tosin näytti ihan kivalta.

Neuenbürgistä poistuttaessa koin matkan ensimmäisen ruuhkan. Eräällä pikkutiellä oli vain yksi kaista käytössä ja vastakkaiset ajosuunnat vuorottelivat kaistan käytössä liikennevalojen tahtiin. Siinä sitten odottelin yli puolituntia omaa vuoroani. Keskikaistaa ei päässyt käyttämään, koska tie oli niin kapea ja vastaan tuli autoja jatkuvalla syötöllä.

Ruuhkan jälkeen ajoin suoraan kohti majapaikkaa, koska kello alkoi lähentelemään kuutta. Majapaikan varaus oli teoriassa vaarassa, mikäli sinne saapuisi kuuden jälkeen. Matkalla ajoin sattumalta Calwin kylän tai kaupungin läpi. Uskoisin Calwin olevan hyvä pysähdyspaikka yöksi, jos se sattuisi olemaan sopivasti reitin varrella. Schwarzwald muuten oli ihan ok ajokokemus, mutta ei mikään pakko kokea -juttu.

Yövyin Hotel-Gasthof Rösslessä. Huone ok, mutta ei äänieristystä ja lämpötila oli todella viileä. Onneksi peitto oli lämmin. Henkilökunta osasi yllätyksekseni hyvin englantia. Hotelli sijaitsi kylässä, jossa oli pieni kauppa, kaksi pankkia ja toinen gasthaus. Kuuden aikaan kylä oli aivan kuollut enkä usko siellä muutenkaan hirveästi menoa olevan. Mutta nukkumapaikaksi ihan hyvä.

Matkaa 512km, sää 16-22 astetta eikä sadetta, lähtö myöhässä kello 9:30.