sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Jättimäinen ksylitolitilaus


589. päivä

Päivän ilmaisu: Fussball eli jalkapallo

Aika tylsä viikko taas takana, mutta jotain blogattavaa sentään.

Aiemmin olen jo pariin otteeseen maininnut erään työkaverin höyrähtäneen ksylitoliin. Tällä viikolla kaveri sai viimein aikaiseksi tilata yhtä ksylitolituotetta (Katti Matikaisen pastilli) Suomesta. Minimitilaus oli 50 purkkia ja koska hän halusi saman tien tilata koko vuoden tarpeiksi, niin hän tilasi itselleen 50 purkkia, minulle 5 ja eräälle toiselle kollegalle vielä 10. Näin ollen tilaus käsitti yhteensä 65 purkkia ja sille tuli painoa 8,6 kiloa! Hintaa per purkki tuli 3,9e + 6e toimituksesta Suomen ulkopuolelle. Suomessa aina hehkutetaan tuotteiden tilaamista Saksasta, mutta tällä kertaa tilanne oli täysin päinvastainen. Pastillit ovat muuten 80 senttiä halvempia kuin mitä aiemmin ostin apteekista.

Työkaveri pettyi hieman verkkokaupan (verkkoapteekki.fi) hitaaseen palveluun, koska hänen englanniksi kirjoittamaansa sähköpostikysymykseen ei tullut vastausta kahdessa päivässä. Kun itse kirjoitin saman kysymyksen vielä suomeksi verkkokaupan osoitteeseen, sai työkaveri vastauksen kysymykseen englanniksi tunnin sisällä. Olisivatko kaupassa ihmetelleet hullun saksalaisen halua tilata järkyttävä määrä ksylitolikarkkeja ja epäilleet kysymyksen olevan vain pilantekoa?

Tällä viikolla ihmettelin Deutsche Bankin pankkitilin käytöstä. Huomasin päivällä, että palkkarahat olivat tulleet ”kirjaamattomana transaktiona” tilille, mutta illemmalla ne olivat kokonaan häviksissä. Sanoin asiasta kaverille ja myös hänen rahansa olivat hävinneet (myös hän huomasi rahojen tulleen jo päivällä). Vähän aikaa (n. tunti) ihmeteltyäni rahat ilmestyivät tilille ihan kirjattuina. Pikkaisen pistää ihmetyttämään, kun kerran tilille tulleet rahat häviävät.

Essenin BMW-kauppa muisti minua kirjeellä. Puimurissa on havaittu mallivika, joka voi aiheuttaa lähellä nollaa lyhyitä ajoja ajettaessa öljyn ulos valumisen niin, että takarengas öljyyntyy. Tämähän merkitsee käytännössä kaatumista, jos tilanne iskee liikkeessä. Kirjeen mukaan minun pitäisi varata huoltoaika ja he sitten korjaavat vian odottaessa. Pitää pyytää työkaveria soittamaan annettuun puhelinnumeroon ja selvittämään voisiko huollon tehdä täällä paikallisessa BMW-liikkeessä. En nimittäin jaksaisi ajaa Esseniin asti enkä todellakaan halua asioida Essenin liikkeessä enää.

Buukkasin ensimmäistä kertaa Bundesliga-jalkkisliput (á 27e + postimaksu). Kaveri tulee Suomesta karnevaalien aikaan ja sovimme, että menemme katsomaan johonkin lähikaupunkiin jalkapalloa. Onhan se hyvä edes kerran käydä tutustumassa paikalliseen jalkapallotunnelmaan.

Tämän päivän hieno aurinkoinen keli näytti ajaneen motoristeja liikenteeseen vähän enemmänkin. Kävin itsekin pyörähtämässä lyhyen lenkin. Kylmäähän tuolla on kymmenessä asteessa ajella, mutta tulipa käytyä.

(poliisiauto mallia Alankomaat. Aika värikäs ilmestys eikä varmasti oudokseltaan osaa varoa tämän näköistä autoa liikenteessä)