sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Muutto veropakolaiseksi Ranskaan?


568. päivä

Päivän ilmaisu: Steuerfrei eli verovapaa

Takana tapahtumaköyhä viikko, mutta otetaan ihan lyhyesti pääkohdat.

Eräs ex-pattina täällä puoli vuotta työskennellyt suomalainen ei vielä puolessa vuodessa oppinut pysymään poissa Saksasta ja palasi tällä kertaa vähän pysyvämmin tänne. Kaveri muutti kämppään, jonka tunnistin samaksi, mitä itse yritin saada puolitoistavuotta sitten. Düsselissä ei ole loppujen lopuksi montakaan kalustettua asuntoa ainakaan minun kokemukseni mukaan. Mielestäni kaverin saama kämppä on parempi kuin minkä itse sain ensimmäiseksi asunnoksi. Hauskaa, että taas on yksi suomalainen lisää vakikaartissa!

Eilinen kantapöytä aloitettiin pelailemalla Aliasta ja Trivial Pursuitia. Tämän jälkeen siirryimme Altstadtiin normaaliin tapaan Tirnanogin alakertaan
näkemään muuta suomalaisporukkaa. Joulukuinen kävijämäärän notkahdus ei onneksi jäänyt pysyväksi ja kantapöydässä oli taas parikymmentä ihmistä ja muutama uusi tulokas. Taas oli hyvä meininki. Illasta jäi mieleen erikoinen juomasekoitus: sekoitetaan Kilkennyä ja Guinnesia keskenään. Nimeltään tämä sekoitus on Black+Tan. Suosittelen.

Jonkin aikaa sitten kuulin hieman epäuskottavan uutisen Ranskan vuoden 2008 verotuksesta. Uutisen mukaan ranskalaiset eivät maksa lainkaan veroja vuonna 2008 ainakaan palkoistaan. Syynä tähän erikoisuuteen on se, että Ranska siirtyy verottamaan ”normaalin” systeemin mukaisesti eli palkasta suoritetaan ennakkopidätys joka kuukausi ja verot tasataan sitten vuoden lopussa. Aiemmin Ranskassa on maksettu veroja joka vuoden lopussa, mutta nyt systeemin muutoksen myötä vuodelta 2008 ei kerättäisi veroja vaan silloin maksettaisiin ainoastaan 2007 verot. Vuonna 2009 taas verotus perustuisi ennakonpidätykseen. Käytännössä normaali ranskalainen työläinen ei siis verovapaata vuotta saisi, mutta jos Ranskaan menisi ulkomailta töihin 2008, ei ilmeisesti joutuisi maksamaan mitään (no kai ne tähän jonkun esteen keksivät). Uutisen mukaan oikeasti verovapaan vuoden saisi sitten, kun jää eläkkeelle. Ensimmäisenä eläkevuotena ei joutuisi maksamaan veroja ollenkaan. Lisää informaatiota Googlesta sanoilla ”french taxes 2008”. Sitten vaan etsimään työpaikkaa Ranskasta! Yritän muistaa varmistaa tämän uutisen vielä ranskalaiselta työkaverilta ja palaan asiaan, mikäli tässä oli jotain hämärää.

Sitten taas tulevaisuudennäkymät. Ajohousuista ei ole vielä kuulunut mitään, vaikka kuukausi sitten vein ne korjattavaksi. Pitänee käydä ensi viikolla kyselemässä housuista. Hammaslääkärin sain sovittua ensi viikolle. Suomivieras tulee ensi viikolla viikonloppukäynnille, joten ei ainakaan ihan tylsäksi seuraava viikko mene.

(kuva Itävallan reissulta noin 2600 metristä)

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

KALJAA, lisää KALJAA, viikonloppu tuo tullessaan suomivieraan mukana.

T:Suomivieras

maanantaina, tammikuuta 15, 2007 2:54:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home