sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Kyrill-myrsky


575. päivä

Päivän ilmaisu: Sturm eli myrsky

Viikon merkittävin tapahtuma oli ehdottomasti koko Saksaa ja Keski-Eurooppaa koetellut Kyrill-myrsky. Koulut sulkeutuivat jo puolilta päivin ja työpaikoilla ihmisiä kehotettiin lähtemään kotiin ennen pahinta myteriä. Työkaverit alkoivat jo aamulla panikoida myrskyilmoituksen takia ja erilaisia uhkakuvia maalailtiin kovaan tahtiin. Itsekin kyllä mietin, että jos sääennusteiden 33m/s puhaltava tuuli toteutuu, sen täytyy olla aikamoista. Suomen kovimmaksi tuuleksi (10min keskiarvo) on mitattu 32m/s. Vaikka moni oli paniikissa, ajattelin tämän olevan vain sakemannien ylivarovaisuutta enkä viitsinyt muuttaa omaa aikatauluani.

Myrskypäivänä eli torstaina piti tulla myös suomikaverini ja erään kollegan piti lentää Suomeen. Suomikaveri kuvasi laskeutumista pelottavimmaksi ikinä. Kollegalta en vielä kuullut, että minkälaista meno oli ollut. Ilmeisesti Düsseldorfin kentän laskeutumisia ei oltu peruttu, mutta monia lentoja jätettiin Euroopassa lentämättä. Junaliikenne pysähtyi puoli viisi, joten joukkoliikenne ei toiminut lainkaan kaupunkien väleillä. Takseja ei ollut edes lentokentillä riittävästi.

Oma työmatkani sujui näppärästi polkupyörällä, vaikka kertaalleen tuli pysähdyttyä tuulen takia tai siis tuuli sananmukaisesti pysäytti. Kaverikin pääsi bussilla kentältä ja illalla mentiin tyhjähköön Altstadtiin viettämään erään paikallisen suomalaisen varpajaisia.

Uutisten mukaan myrsky oli tehnyt paljon tuhoa. Junia oli tippunut raiteilta ja moottoriteitä oli suljettu. Itse en juurikaan nähnyt myrskytuhoja muutamaa kaatunutta puuta lukuunottamatta. Hieman tylsää siis.

Vietin viikolla myös synttäreitä ja tarjosin töissä suklaata. Lähes jokainen kollega kävi oikein kättelemässä tämän suuren merkkipäivän johdosta ja jonkunlaista small talkia piti yrittää kaikkien kanssa. Hieman erilaista siis kuin Suomessa, mutta ei tuo kättelyä lukuunottamatta ollut häiritsevää.

Kävin lauantaina kyselemässä ajohousujeni perään ja myyjä arvasi Rukan hidastelevan housujen kanssa. Palautin housut liikkeen lopetettuun toimipisteeseen, jossa myyjä vakuutti kaikkien takuukorjattujen tuotteiden menevän aina automaattisesti toiseen toimipisteeseen. Mutta tässä toisessa toimipisteessä arvattiin, että housut olivat ehkä menneet sinne lopetettuun toimipisteeseen, koska Rukka olisi voinut lähettää ne vahingossa sinne. Aika outoa selittelyä, mutta katsotaan nyt soittavatko huomenna, kuten lupasivat.

Ensi viikolle ei ole luvassa mitään erikoista. Ainut muistettava asia on hammaslääkäriin meno, mutta siellä tuskin on luvassa mitään yllätyksiä (kirjoitin aiemmin väärän viikon).

(kuva Itävallan reissulta. Alkavat hyvät blog-kuvat taas loppumaan, joten pistetään tätä samaa vanhaa mopokuvastoa eri paikoista :)